DevTalks, cea mai mare expo-conferință dedicată comunității de developeri din România, revine primăvara aceasta pe 17 mai, la Grand Hotel Italia, în Cluj-Napoca. Evenimentul este organizat în jurul a 4 scene principale si va reuni peste 800 de developeri și pasionați de tehnologie. Peste 30 de speakeri din România, SUA, Marea Britanie, Germania, Finlanda, Olanda, Anglia și Bulgaria vor fi prezenți în cadrul celei de-a treia ediții DevTalks Cluj-Napoca.
DevTalks Cluj-Napoca este un eveniment de referință pentru comunitatea IT. Pentru al treilea an consecutiv, evenimentul DevTalks va reuni la Cluj-Napoca peste 800 de developeri și pasionați de tehnologie. Fiecare ediție s-a remarcat atât prin temele tehnice abordate de către specialiști din domeniu, cât și prin zonele dedicate companiilor și startup-urilor, testării celor mai noi gadget-uri și interacțiunii dintre participanți.
Anul acesta DevTalks propune noi teme, subiecte de noutate, tendințe și provocări din domeniul tehnologiei. Pe Main Stage participanții vor discuta despre Internet of Things, Inteligență Artificială, Machine Learning precum și despre alte tehnologii care vor contura viitorul. Scenele de Web & Mobile și BigData & Cloud vor aborda noile trenduri din domeniu și vor propune noi perspective asupra tehnologiilor actuale. Pentru prima oară la DevTalks participanții pot asista la prezentările scenei de DevOps dedicată exclusiv profesioniștilor interesați de integrarea abilităților operaționale în echipele de dezvoltare.
Peste 30 de speakeri, lideri și profesioniști din domeniul IT atât din România, cât și din SUA, Marea Britanie, Germania, Finlanda, Olanda, Anglia și Bulgaria vor fi prezenți pe 17 mai la DevTalks Cluj-Napoca. Cu o experiență de aproape 10 ani în domeniu, printre developerii care vor urca pe scenă menționăm: James Birnie, Lead Consultant ThoughtWorks;Luke Briner, CTO PixelPin;Martin Woolley, Technical Program Manger la Bluetooth SIG;Hannes Van De Vreken, Software Engineer & Developer Relations la madewithlove;Zackary Chapple, Architect la CareerBuilder;Martin Splitt, Senior Software Engineer la Archilogic;Márton Kodok, Senior Software Architect la REEA;Karina Popova, Head of Development la LINK Mobility;Silviu-Tudor Serban, Fondator Helios Vision;Alex Lakatos, Mozilla Tech Speaker.
Obiectivul conferinței DevTalks este acela de a contribui la dezvoltarea comunității IT din România prin promovarea ideilor care contribuie la transformarea comunității, încurajarea proiectelor inovatoare, susținerea diversității și implicarea activă a femeilor în domeniul tehnologiei. Mai mult, în cadrul DevTalks se va discuta despre noile tehnologii care pot avea un impact major asupra societății actuale. De exemplu, Silviu-Tudor Șerban, fondator Helios Vision, va vorbi despre Changing the world with AI and IoT, mai exact despre modul în care dispozitivele Helios pot ajuta persoanele cu deficiențe de vedere să înțeleagă mediul încojurător. Însă, în ce măsură pot noile tehnologii să se dezvolte și să influențeze realitatea în care trăim? Programming Ethics va fi tema abordată pe Main Stage în cadrul căreia se va discuta despre codul de etică al programatorilor și se va dezbate care este limita în care aceștia pot inova și dezvolta noi tehnologii care pot avea un impact asupra realității actuale.
Evenimentul DevTalks Cluj-Napoca este realizat cu sprijinul partenerilor: Yonder, Yardi România, SDL, Frequentis și Garmin.
Mai multe detalii despre evenimentul DevTalks Cluj-Napoca pot fi accesate pe www.devtalks.ro/cluj/
Despre Catalyst Solutions SRL
Catalyst Solutions este o companie românească de consultanță în resurse umane, specializată în soluții de recrutare și employer branding. În cei 11 ani de experiență, Catalyst a devenit cunoscută pentru unele dintre cele mai mari proiecte și evenimente din domeniu, precum :
• www.hipo.ro, singurul portal de carieră dedicat exclusiv candidaților cu studii superioare ;
• Angajatori de TOP, cel mai mare târg de carieră din România, care are loc de două ori pe an, în București și Timișoara ;
• DevTalks, eveniment care reunește peste 1.000 de profesioniști IT pasionați de web, online, cloud computing și big data ;
• Top Talents România, program care identifică și premiază cei mai valoroși 300 de tineri români.
• Studiul Cei mai doriti angajatori, cel mai cuprinzator instrument de pe piață care măsoară gradul de atractivitate al brand-urilor de angajatori, precum și așteptările pe care tinerii le au de la aceștia.