Firme germane de top, prezente la un eveniment internațional de tehnologie medicală și e-health, desfășurat la București

0
376

 

  • Pe 8 și 9 octombrie 2024, la București, în Sala Australia a hotelului Ramada – Bucharest Parc, are loc o conferință de networking germano-română, parte dintr-un proiect amplu, ocazionat de prezența unei delegații germane de afaceri în România, axată pe tema: „Tehnologie medicală & e-health”.
  • Evenimentul este finanțat de Ministerul Federal German al Economiei și Acțiunii Climatice (BMWK) și organizat de SBS Systems for Business Solutions (Germania) în colaborare cu Smart Health Cluster (România).
  • În cadrul conferinței, participanții au discutat despre nivelul de dezvoltare al sectorului de sănătate din România, au fost prezentate tehnologii medicale de ultimă generație și s-au desfășurat sesiuni de networking între reprezentanți ai Germaniei și României, punând astfel bazele unor viitoare colaborări între cele două țări partenere.
  • După conferința din 8 octombrie 2024, pe 9 octombrie au loc două vizite la instituții medicale de prestigiu din București: Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” și Spitalul de Urgență „Prof. Dr. Dimitrie Gerota”.

Sala de conferințe a hotelului Ramada – Bucharest Parc din București a găzduit, în data de 8 octombrie 2024, o conferință de networking transfrontalieră, pe tema: “Tehnologie medicală & e-health”. Evenimentul a adus la București delegați de seamă ai companiilor germane Angell Technology GmbH, EXAMION GmbH, fluidmobile GmbH, Sternmed, VmedD GmbH, Weiss Klimatechnik GmbH, dar și reprezentanți români ai mai multor spitale, policlinici și companii din domeniul medical, din județele București, Ilfov, Timiș, Argeș, Vaslui și Galați.

Conferința a oferit un cadru dinamic de discuții, abordând o varietate de subiecte din domeniul medicinei moderne și al soluțiilor e-health, facilitând schimburi de idei inovatoare și promovând colaborarea nu doar între specialiști din diverse domenii medicale, ci și între instituțiile spitalicești și autoritățile de stat.

„Am acceptat cu bucurie invitația Asociației Smart Health Cluster de a participa la lucrările delegației germane de afaceri, în contextul în care comunitatea noastră are mare nevoie de servicii medicale de calitate, bazate pe tehnologie și echipamente de ultimă generație. Am avut oportunitatea de a discuta și despre posibilitatea de a aduce în România o unitate de producție a uneia dintre firmele germane prezente la eveniment. Am constatat că întâlnirea a fost extrem de productivă, punând bazele unor noi colaborări promițătoare”, a declarat Sorin Popa, primarul orașului Comarnic, subliniind astfel impactul pozitiv al conferinței asupra participanților.

Călătoria de afaceri germană a început la Cluj-Napoca, pe 7 octombrie 2024, și continuă la București pe 8 și 9 octombrie, urmând ca pe 10 și 11 octombrie 2024 să se desfășoare în Chișinău. Programul include prezentarea celor mai noi tehnologii medicale și soluții e-health germane, întâlniri de networking pentru stabilirea de parteneriate între reprezentanți germani și potențiali colaboratori din România și Republica Moldova, precum și vizite la instituții medicale și centre de cercetare de renume din București și Chișinău.

“Prima zi la Cluj-Napoca a oferit deja o perspectivă bine fundamentată asupra industriei medicale din România. Clinici din centrul orașului, cu o specializare impresionantă și un nivel remarcabil de ingeniozitate în integrarea tehnologiei medicale moderne în spații foarte restrânse. De asemenea, ședințele mesei rotunde au fost deosebit de interesante. Există multe oportunități pentru producătorii germani de dimensiuni medii din domeniul tehnologiei medicale.”, a declarat Cornelia Lück-Jarczyk, Examion GmbH.

Prezența firmelor germane la Cluj-Napoca și București are potențialul de a contribui semnificativ la modernizarea sistemului medical din România. Printre soluțiile oferite se numără sisteme de climatizare specializate, dispozitive medicale de ultimă generație pentru reabilitare, îngrijire la domiciliu, radiologie, monitorizarea digitală a funcțiilor vitale, echipamente pentru ATI și săli de operație, precum și sisteme de dezinfectare și evacuare a deșeurilor medicale.

***

Asociația Smart Health Cluster (SHC România) reunește experți din diverse domenii pentru a dezvolta și implementa soluții inovatoare care să eficientizeze serviciile medicale. Printre membrii Asociației Smart Health Cluster se numără: Institutul Regional de Gastroenterologie-Hepatologie „Prof. Dr. Octavian Fodor” – Cluj-Napoca; Asociația pentru Educație Informală; Asociația pentru Prevenirea și Controlul Infecțiilor – Cluj-Napoca; Asociația Prader Willi din România; Asociația pentru Promovarea Tehnologiei și Industriei Creative – Iași; Asociația Profesioniștilor IT Basarabeni; Alianța Națională Pentru Digitalizarea Instituțiilor Publice – Cluj-Napoca; Clusterul Presei și al Creatorilor de Conținut – Hunedoara; Europäisches Projekt Entwicklungs Zentrum – Graz, companii IT: HyperMedia – Cluj-Napoca; InteGreat – Cluj-Napoca; Amid Net – Craiova; Disted – București; Quartz Matrix – Iași etc., și, nu în ultimul rând, firmele de consultanță pentru atragerea de fonduri: B&S Training and Consulting – București și Envium – Cluj-Napoca.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here