Ganesha Caffe devine cel mai nou restaurant cu specific arabesc din Bucuresti

0
1574

Mancarea arabeasca schiteaza un meniu care isi face loc atat prin restaurantele din marile orase de la noi din tara, cat si prin bucataria gospodinelor dornice sa incerce lucruri noi.

Restaurantele arabesti merg foarte mult pe ideea de a combina numeroase arome si mirodenii atunci cand prepara mancarea. Din meniul lor nu lipsesc ingrediente precum lamaia, legumele proaspete, mirodeniile, usturoiul si nu numai, rezultand adevarate delicii care ne bucura papilele gustative. Astfel a luat nastere si sectiunea de restaurant arabesc a localului Ganesha Caffe, care isi doreste sa aduca in fata clientilor cele mai bune combinatii de platouri complexe, rezultate din arome mediteraneene, orientale si indiene.

Amatorii de astfel de feluri de mancare cauta cel mai adesea un restaurant in cadrul caruia sa poata sa testeze noi combinatii pe care nu au avut ocazia sa le incerce in trecut, astfel ca in cadrul restrantului Ganesha veti regasi o multitudine de combinatii ale ingredintelor precum carne de vita, Hommous, Moutabal, sosouri usoare, menta, orez, sofran, avand posibilitatea sa alegeti in functie de curiozitate orice fel de mancare.

Bucataria arabeasca si-a facut incet, incet loc si in tara noastra, bazandu-se in primul rand pe produse culinare specifice lumii arabe. Carnea folosita de acestia in prepararea mancarurilor este cea de pui si miel, vita si cea de camila fiind folosite ocazional. Asa cum bine stim, produselel lactate sunt foarte utilizate, deoarece majoritatea sosurilor sunt preparate pe baza lor.

Ierburile si condimentele sunt folosite la fiecare fel de mancare, menta si cimbrul fiind condimente cunoscute si in bucataria noastra traditionala. Cele mai des folosite condimente de catre acestia sunt curcuma, chimenul, usturoiul, susanul, sofranul, iar lista poate continua. Exista un lucru sigur atunci cand vine vorba de bauturile specifice: in bucataria arabeasca bauturile calde sunt mult mai bine apreciate in comparatie cu cele reci, ceaiul si cafeaua fiind preferate.

Lintea, nautul si fasolea sunt cele mai utilizate leguminoase cu ajutorul carora bucatarii prepara numeroase feluri de mancare, iar cand vine vorba despre legume si fructe, si aici au cateva produse preferate si anume castravetii, vinetele, dovleceii, rodiile si smochinele. Majoritatea sosurilor intalnite intr-un astfel de restaurant au in componenta lor ulei de masline, suc de lamaie si patrunjel, amesctecate de cele mai multe ori cu produse lactate.

Un astfel de restaurant arabesceste amenajat in detaliu, cu decoratiuni specifice tarii din care provine. Atunci cand pasesti intr-un astfel de restaurant ai senzatia ca esti intr-o alta lume, cu o cultura diferita. Personalul se asigura de confortul oaspetilor, de linistea pe care o reda acest timp de amenjare, iar scopul celor de la Ganesha Caffe este acela de a fermeca privirile vizitatorilor, intretinand atmosfera cu muzica specifica taramurilor orientale.

Bineinteles, dintr-un restaurant arabesc nu poate lipsii faimoasa narghilea in diverse arome si combinatii, specifica traditie arabesti, spectacolul de lumini si tesaturile orientale folosite pentru decorarea unui astfel de restaurant.

Pentru mai multe detalii, consultati meniul restaurantului arabesc Ganesha Caffe: http://www.ganeshacaffe.ro/restaurant.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here