Peste 150 de lideri ai structurilor teritoriale ale Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (IMM ROMANIA) s-au reunit pe 10 decembrie, la Sinaia, pentru a analiza perspectivele economice și situația pieței muncii în 2025 în cadrul conferinței „Ziua Partenerilor – Economia și forța de muncă. Prognoze 2025”. Evenimentul a devenit unul de tradiție, pe care Consiliul îl organizează la finalul fiecărui an și în cadrul căruia organizația prezintă raportul pe anul care se încheie și obiectivele pentru următoarele 12 luni. La discuții au participat reprezentanți ai marilor companii, ai sindicatelor și ai autorităților, într-un efort de a identifica soluții pentru provocările cu care se confruntă mediul de afaceri.
Evenimentul a fost structurat în două sesiuni de prezentări și dezbateri, care au țintit două teme majore: evoluția economică și piața forței de muncă, ambele fiind cruciale pentru dezvoltarea sectorului IMM-urilor. În fața asistenței au luat cuvântul Florin Jianu, președintele IMM România 2016-2024, Bogdan Iuliu Hossu, liderul confederației sindicale Cartel Alfa, Emil Drăgănescu, prefect județul Prahova, Dragoș Anastasiu, președinte Rethink România, Gabriel Niculae, Director General Cameron Romania, Nicoleta Vatlavec, Manager Corporate Groupama, Florin Eugen Sinca, Economist Senior – EXPERT DIGITAL BCR, Sterică Fudulea, secretar general IMM România, Cătălin Niță, reprezentant dialog social Confederația Patronală Concordia.
Evenimentul a fost deschis de Florin Jianu, președintele IMM România, care a prezentat raportul pe anul 2024 al IMM România. Domnul Jianu a trecut în revistă proiectele și evenimentele organizate de IMM România în anul care se încheie, prezentând rezultatele solide obținute, precum și activitatea de extindere a Consiliului, prin atragerea de noi membri, dintre care menționăm asociația profesională ARILOG, Patronatul Importatorilor de Forță de Muncă, Uniunea Națională a Societăților de Intermediere și Consultanță în Asigurări din România (UNSICAR), Romanian Ports Development (RPD), Asociația Producătorilor și Importatorilor de Băuturi Spirtoase din România „Spirits România” și Patronatul Antreprenorilor din Construcții PAC.
Obiectivele anului 2025 ale IMM România cuprind atât continuarea unor proiecte de tradiție – precum „Cartea albă a IMM-urilor” sau Topul Național al Firmelor Private din România, dar și inițierea unora noi. Între acestea, menționăm programul de creștere a relevanței formării profesionale inițiale prin anticiparea nevoilor de formare profesională pentru piața muncii, o nouă serie de evenimente „VorbIMM despre RETEHNOLOGIZAREA ROMÂNIEI”, dar și câteva publicații noi – „Barometrul turismului”, „Indexul antreprenorial” și „Cartea albă a digitalizării”.