Inovație prin însămânțare – Să creștem viitorul! Acum!

0
674

 

Pe măsură ce anul 2023 se apropie de sfârșit, Uniunea Europeană se apropie, de asemenea, de decizii importante care vor determina viitorul sectorului său de semințe și ameliorare a plantelor și vor avea un impact semnificativ asupra întregului lanț agroalimentar european.

Inovația în ameliorarea plantelor a fost motorul cheie al câștigurilor de productivitate de-a lungul acestui lanț timp de decenii, mai mult de două treimi din aceste câștiguri fiind atribuite progresului genetic care provine din eforturile noastre publice și private de ameliorare a plantelor. Pe baza acestor eforturi, Europa a devenit lider în ameliorarea plantelor, aprovizionarea cu semințe și producția agricolă, contribuind la securitatea alimentară și la o alimentație din ce în ce mai sănătoasă atât în Europa, cât și în întreaga lume.

Astăzi, acest succes este amenințat de provocările din ce în ce mai mari ale schimbărilor climatice, care pun culturile noastre în pericol din cauza unor modele meteorologice mai extreme de secetă și inundații, combinate cu noi dăunători și boli care prosperă în aceste noi condiții. În același timp, ameliorarea plantelor și producția agricolă trebuie să contribuie la conservarea resurselor noastre naturale, asigurând o aprovizionare durabilă cu alimente din terenuri mai puțin disponibile și reducând dependența noastră de inputuri critice, cum ar fi pesticidele sau îngrășămintele.

Uniunea Europeană însăși deține cheile pentru a deschide porțile către inovația continuă și pentru a depăși cu succes aceste provocări. Cele două inițiative legislative privind noi tehnici genomice și privind un cadru modernizat pentru comercializarea semințelor propuse de Comisie în iulie au potențialul de a stimula progresul și liderul Europei în ameliorarea plantelor și securitatea semințelor de înaltă calitate, susținând tranziția către un sistem rezistent, cu adevărat durabil. sistemul alimentar.

Euroseeds, care reprezintă cele 35 de asociații naționale de semințe și miile de întreprinderi de ameliorare a plantelor și de semințe, solicită statelor membre ale UE și membrilor Parlamentului European să permită ameliorării plantelor să contribuie, cu cele mai bune științe și instrumente disponibile și cu Normele UE care permit inovarea în beneficiul agriculturii și al cetățenilor.

Europa trebuie și Europa își poate dezvolta propriul viitor! Să începem să creștem acest viitor – acum!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here