Camera de Comerț și Industrie a Municipiului București (CCIB) este membru fondator al Federației Camerelor de Comerț Dunărene (DCCF), actul constitutiv fiind semnat la 23 septembrie 2019 la București, cu prilejul ultimei Adunări Generale a fostei Asociații a Camerelor de Comerț Dunărene (DCCA). În prezent, la activitățile DCCF mai participă, din țara noastră, Camerele de Comerț și Industrie Timiș și Arad.
La 26 iulie a.c., Palatul CCIB a găzduit vizita de lucru a Secretarului General al DCCF, Péter Lőrincze în cadrul căreia a întâlnit pe președintele Iuliu Stocklosa și pe Octavian Stocklosa, membru al Colegiului de Conducere al CCIB, membru al Consiliului de Supraveghere DCCF. La întâlnire au mai participat reprezentații Serviciului Relații Internaționale, Mircea Toader, coordonator, și Nadjet Ranete, asistent.
Temele discutate cu prilejul întâlnirii au avut în vedere: finalizarea organizării Consiliului de Supraveghere prin alegerea unui președinte dintre cei 3 membri reprezentând CCI din București, Ruse și Regiunea Pest din Ungaria, pregătirea Adunării Generale a DCCF care va avea loc pe 9 octombrie a.c. la Belgrad, în organizarea Camerei de Comerț și Industrie a Serbiei, participarea activă a CCIB la programele DCCF, inclusiv cele care au în vedere accesarea fondurilor UE de dezvoltare a zonelor în care își desfășoară activitatea membrii camerelor de comerț participante la activitatea Federației, alte probleme curente ale Federației. Dl. Octavian Stocklosa a informat interlocutorul asupra intenției de a prezenta conducerilor unor camere de comerț și industrie situate pe malul românesc al Dunării (Mehedinți, Giurgiu, Călărași, Brăila, Galați și Tulcea) oportunitatea de a participa la activitatea DCCF.
Președintele Iuliu Stocklosa a rugat să se transmită Conducerii DCCF și celorlalte camere membre ale Federației determinarea CCIB de a participa activ la programele acesteia, menționând cu prioritate pe cele care promovează transportul de mărfuri pe Dunăre și combinarea acestuia cu transportul maritim, adresând invitația celor interesați de a vizita Portul comercial Sulina care urmează să asigure transbordarea de pe nave maritime pe barje fluviale și invers contribuind astfel la fluidizarea fluxului de mărfuri și evitarea staționării îndelungate a navelor pentru operațiuni de încărcare/descărcare, contribuind la descongestionarea portului Constanța, precum și la folosirea Dunării ca cel mai economic mijloc de transport între statele participante la DCCF, dar și în restul continentului european prin canalele navigabile existente. Totodată, a amintit că încă de la înființarea DCCF în 2019, conducerea Consiliului de Supraveghere a fost atribuită prin vot CCIB, care își reafirmă disponibilitatea de a coordona în continuare aceasta activitate. În final, președintele Iuliu Stocklosa l-a asigurat pe Secretarul General DCCF că CCIB va fi reprezentată la nivelul conducerii la Adunarea Generală de la Belgrad.
Biroul de Presă al CCIB
rtante legate de acestea.