Întrevederea reprezentanților Guvernului cu cei ai Coaliției pentru Dezvoltarea României

0
1235

Guvernul României și Coaliția pentru Dezvoltarea României (www.coalitia.org) vor colabora pentru stimularea creșterii economice, care să se reflecte și în îmbunătățirea nivelului de trai al cetățenilor români.
Aceasta a fost concluzia întâlnirii desfășurate astăzi, la Palatul Victoria, între prim-ministrul Viorica Dăncilă și mai mulți membri ai Cabinetului cu reprezentanții Coaliției pentru Dezvoltarea României.
Premierul a subliniat că Executivul are toată deschiderea spre dialog cu mediul de afaceri, reprezentat de CDR, și a apreciat mecanismului consultărilor lunare, care să fie continuat într-un ritm mai susținut în viitor.
Reprezentanții CDR au salutat poziția prim-ministrului și au subliniat faptul că un dialog constant și de substanță este premisa pentru un proces legislativ predictibil, la finalul căruia să rezulte politici publice în beneficul tuturor.
În cadrul întâlnirii de lucru au fost abordate teme de interes comun din domeniile economic, fiscalitate, infrastructură, turism, fonduri europene, comunicații, muncă.
Din partea Guvernului au mai participat miniștrii Dezvoltării Regionale, Finanțelor Publice, Muncii, Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Antreprenoriatului, Turismului, Fondurilor Europene, Afacerilor Europene, șeful Cancelariei Prim-Ministrului, precum și reprezentanți ai Ministerelor Transporturilor.
Din partea CDR au participat reprezentanți ai investitorilor români și străini, respectiv ai Asociației Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), Camerei de Comerț Americană în România (AmCham), Consiliului Investitorilor Străini (FIC), Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR), Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK), Camerei Franceză de Comerț și Industrie din România (CCIFER), Fundației Romanian Business Leaders (RBL).
Despre Coaliția pentru Dezvoltarea României (CDR)
CDR este o inițiativă privată, apolitică, construită ca un acord de colaborare prin participarea colectivă a membrilor săi și reunește organizații cum sunt Camera Americană de Comerț în România (AmCham), Camera Franceză de Comerț în România (CCIFER), Asociația Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), Camera de Comerț și Industrie Română-Germană (AHK), Romanian Business Leaders (RBL), Consiliul Investitorilor Străini (FIC), Consiliul Național al Întreprinderilor Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR) sau Confederația Patronală Concordia (CPC). Membrii CDR contribuie voluntar cu resursele și expertiza necesară formulării unor opinii comune cu privire la politici publice cu impact asupra mediului de afaceri. Companiile reprezentate de cele 25 de organizații de afaceri membre CDR angajează peste un milion de oameni și generează aproximativ 50% din PIB. Scopul CDR este de a oferi o bază coerentă pentru consultare cu Guvernul și alte instituții publice pe teme care au impact asupra climatului economic și de afaceri din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here