Atunci când la masă sunt invitaţi prieteni, rude sau cunocuti, se pregătesc de regulă cel puţin două feluri de mâncare și un desert. De cele mai multe ori, dacă aperitivul este bogat și include preparate săţioase, cum ar fi o ruladă cu pui, invitaţii mai consuma un singur fel de mâncare și se satură.
Rulada cu pui este un aperitiv foarte săţios, colorat și gustos, care poate fi completat cu un platou de răcitura de pui, cu legume de sezon și cu un platou de ouă umplute, spre exemplu. Rulada este foarte potrivită anotimpului rece, atunci când la masa de Crăciun sunt invitaţi, dar și cu alte ocazii, atunci când musafirii sunt invitaţi la grătar.
Ce ingrediente sunt necesare pentru 10 porții de ruladă cu pui?
Pentru a prepara rulada cu pui, un aperitiv ideal perioadei Sărbătorilor și petrecerilor de iarnă, sunt necesare două bucăţi de piept de pui cu piele și os La Provincia, 7 ouă, 14 felii de şuncă de Praga, 2 linguri pline cu miere de albine, o cană de vin alb, preferabil demisec, cimbru și boia dulce (sau iute, după preferinţe), sare și piper după gust și o lingură de ulei de măsline.
Citește și: O reteta delicioasa de pui teriyaki
Mod de preparare ruladă cu pui – cel mai apreciat aperitiv
Pentru a pregăti o ruladă de pui apreciată de adulţi și de copii, trebuie puse la fiert mai întâi ouăle, la foc mic. După 6-7 minute de fiert, ouăle sunt gata si trebuie lăsate la răcit, decojite și tăiate în rondele de grosime egală.
Se desprind bucăţile de piept de pui, se taie marginea acestora, astfel incât să rezulte nişte fâşii perfecte și se condimentează cu sare, piper, cimbru și boia.
Se pun feliile de şuncă de Praga și rondelele de ou pe toată lungimea fâşiilor de piept de pui și se rulează, astfel încât să se obţină două rulade. Rulada de pui se leagă pe lung cu aţă alimentară rezistentă.
Cât trebuie să stea rulada cu pui la cuptor?
Rulada cu pui astfel preparată se aşază pe folia de aluminiu unsă cu o lingură de ulei, se împachetează în aceasta și se pune într-o tavă. Tava se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru 30 de minute. După 30 de minute, rulada se scoate din cuptor, se desprinde folia, se unge cu miere și se stropeşte cu vin și se mai lasa la cuptor încă o jumătate de oră. Apoi, se stropeşte rulada cu apă și se mai lasă la cuptor încă 30 de minute. Când este rumenită, rulada este gata.
Servirea ruladei cu pui – sfaturi preţioase
Rulada cu pui poate fi servită atât caldă, cât și rece, cu caşcaval ras pe deasupra Poate fi umplută și cu ardei gras, ciuperci și usturoi și se poate decora cu pătrunjel proaspăt.