IRIDEX Group are în plan investiții majore în proiecte de colectare separată și valorificare a deșeurilor, în orașe din sudul țării si nu numai

0
685

 

Compania este unicul producător de energie electrică pe bază de gaz de depozit din România

 

  • Compania intenționează să reproducă succesul proiectului pilot demarat în Dolj în 2020, care este în prezent unul dintre cele mai moderne sisteme de colectare separată a deșeurilor din țară.
  • IRIDEX a implementat proiecte inovatoare în toate sectoarele de activitate, de la energie regenerabilă la producerea de energie electrică din gazul de depozit.
  • IRIDEX Group este unicul producător de energie electrică pe bază de gaz de depozit din România, operând o instalație de 3,6 MWh la Centrul de Management Integrat al Deșeurilor Chiajna.

 

București, 12.12.2023: Iridex Group, cea mai mare companie din industria mediului din România are în plan investiții majore pentru implementarea unor proiecte de colectare separată și valorificare a deșeurilor în zonele din sudul țării, cu scopul de a eficientiza și inova sistemele de salubrizare locale. Compania intenționează să reproducă succesul proiectului pilot demarat în Dolj în 2020, care este în prezent unul dintre cele mai moderne sisteme de colectare separată a deșeurilor din țară.

Dolj, un exemplu de urmat în gestionarea deșeurilor

IRIDEX Group, în ansamblul său, este un consorțiu integrat care se ocupă de toate aspectele gestionării deșeurilor, de la colectare până la reciclare și eliminare.

IRIDEX Group Salubrizare, principalul operator de salubrizare din județul Dolj, a transformat județul într-un exemplu de urmat în gestionarea deșeurilor. Cu un personal dedicat de 498 de angajați și o flotă de 209 vehicule, compania a implementat unul dintre cele mai moderne sisteme de colectare a deșeurilor din România și gestionează eficient colectarea separată a deșeurilor în întreg județul: 109 unități administrativ-teritoriale din județul Dolj, incluzând 5 orașe și 104 comune și peste 8.000 de agenți economici.

Colectarea deşeurilor pe fracţii se face în premieră cu containere supraterane şi subterane

În municipiul Craiova, există acum 438 de platforme de containere îngropate și 1016 containere supraterane de tip Easy, toate dotate cu senzori pentru monitorizarea gradului de umplere. Această abordare permite optimizarea colectării separate și contribuie semnificativ la eficiența sistemului. Circuitul deşeurilor nu se opreşte însă la ridicarea lor de la cetăţeni. Cele mai răspândite și valoroase materiale recuperate din fiecare casă se împart în patru categorii: hârtie şi carton, plastic şi metal, sticlă şi deşeuri reziduale. Odată colectate, acestea sunt transferate în stația de sortare de la Mofleni, unde sunt balotate și trimise spre reciclare.

„Proiectul pilot ultramodern implementat în județul Dolj reprezintă un model de inovație și bune practici în domeniul gestionării deșeurilor. Ne-am propus să replicăm acest model și în alte zone, cu precădere în regiunile din Sud, și avem planificate investiții importante. Ne dorim să oferim comunităților nu doar soluții eficiente la problema deșeurilor, ci și un model de dezvoltare durabilă, într-o epocă în care sustenabilitatea și protecția mediului devin tot mai cruciale”, a declarat Dan Anghel, Directorul General al IRIDEX Group.

Cu o experiență de 30 de ani în domeniu, IRIDEX Group s-a impus ca un pionier și lider al inovației ecologice. Prin companiile sale, IRIDEX promovează energia verde și susține utilizarea gazului de depozit și a energiei fotovoltaice. Astfel, a implementat proiecte inovatoare în toate sectoarele de activitate, de la energie regenerabilă la producerea de energie electrică din gaz de depozit.

O serie de premiere naționale. Unicul producător de energie electrică pe bază de gaz de depozit din România

Prin abordarea sa inovatoare, IRIDEX Group a înregistrat o serie de premiere naționale, consolidându-și poziția ca lider în promovarea energiei verzi și în susținerea utilizării surselor regenerabile de energie. Printre realizările sale semnificative se numără prima instalație eoliană, primul depozit ecologic de deșeuri, prima instalație de tratare a levigatului cu osmoză inversă și prima instalație de valorificare a gazului de depozit prin cogenerare din România. IRIDEX Group este unicul producător de energie electrică pe bază de gaz de depozit din România, operând o instalație de 3,6 MWh la Centrul de Management Integrat al Deșeurilor Chiajna. Aici, transformă gazul rezultat din fermentația naturală în peste 20.000 MWh de energie ecologică anual. Mai mult, compania a dezvoltat două parcuri fotovoltaice în sudul țării, fiecare cu o capacitate de 5 MWh, răspunzând astfel la nevoia de energie curată și la criza energetică globală.

Educație ecologică și responsabilitate socială

Într-o lume unde protejarea mediului înconjurător a devenit o prioritate majoră, implicarea activă și consecventă a companiilor în educarea ecologică a comunităților locale este esențială. IRIDEX Group nu se limitează doar la colectarea deșeurilor, ci se implică activ în educarea populației. Prin proiecte desfășurate în școli și campanii de conștientizare, cum ar fi „Colectează Separat. Fii Moș Crăciun pentru orașul și județul tău”, „10 minute de educație ecologică în școli”, „Caravana ecologizării”, compania promovează importanța reciclării și a unui comportament responsabil față de mediu.

 

Despre IRIDEX

Înființat în urmă cu peste 30 de ani, IRIDEX GROUP la nivel  de grup are peste 1500 de angajați și o cifră de afaceri de circa 300 de milioane de euro. Cu acționariat exclusiv românesc, grupul execută lucrări de gestionare integrată a deșeurilor, proiectare și exploatare de depozite ecologice municipale pentru deșeuri nepericuloase, construcții civile și industriale, lucrări de infrastructură la cel mai înalt standard de calitate. IRIDEX implementează proiecte de pionierat în diverse domenii: promovarea folosirii surselor de energie regenerabilă, instalații de producere de energie electrică din gaz de depozit și altele. Prin instalațiile de sortare și tratare a deșeurilor, prin depozitele pe care le administrează și prin tehnologiile folosite în mod curent, IRIDEX GROUP deservește o populație de peste 1.200.000 de oameni din România.

Din respect pentru comunitate, IRIDEX își reafirmă angajamentul pe termen lung în politicile de responsabilitate pentru mediu și are în vedere implementarea principiilor Economiei Circulare, folosind instalații nepoluante fabricate în Uniunea Europeană, a căror activitate este monitorizată permanent și certificată. Mai multe detalii găsiți pe: www.IRIDEX.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here