Obezitatea este un fenomen in crestere la nivel mondial, ducand la o accelerare a debutului diabetului de tip 2 si a altor boli, legate de consumul ridicat de zahar, motiv pentru care inlocuirea zhar ului reprezinta o preocupare majora a industriei alimentare. Intr-o prezentare sustinuta in cadrul evenimentului Ingredients SHOW 2018, reprezentantii KUK Romania vor oferi participantilor o serie de solutii concepute special pentrua a nu compromite gustul sau textura produselor, de la DuPont Nutrition&Health.
DuPont Nutrition & Health, prin KUK Romania, ofera producatorilor de alimente si bauturi o gama larga de ingrediente ce pot inlocui zaharul. Cu o experienta de peste 30 de ani, DuPont Nutrition&Health s-a specializat in formularea acestor ingrediente, astfel incat acestea sa nu compromita gustul sau textura. Produse precum Litesse® si Fructofin® sunt utilizate pe scara larga pentru a produce alimente si bauturi fara zahar sau cu continut redus de zahar, intr-o gama larga de categorii.
In contextul in care industria europeana a bauturilor racoritoare s-a angajat sa reduca continutul de zahar adaugat din produsele sale, cu inca 10%, pana in 2020, Uniunea Asociatiilor Europene a Producatorilor de Bauturi Racoritoare (The Union of European Soft Drinks Associations – UNESDA), care reprezinta producatorii de bauturi racoritoare din regiune, au promis ca vor pune in aplicare aceste masuri in toata Europa.
Industria se va concentra pe reformulare si pe inovatiile de produs – incluzand aici utilizarea pe scara mai larga a indulcitorilor cu continut caloric mic si pe cresterea disponibilitatii ambalajelor de dimensiuni mai mici, pentru a permite astfel consumatorilor sa controleze ,ai strict aportul zilnic de zahar.
Producatorii de bauturi racoritoare vor investi, de asemenea, in promovarea bauturilor fara zahar sau cu continut redus de zahar pentru a-i incuraja pe consumatori sa opteze pentru alegeri mai sanatoase.
Tinta aratata reprezinta un angajament al industriei de a accelera eforturile de reducere a zaharului, dupa ce intre 2000 si 2015 s-a realizat o diminuare a nivelurilor medii de zahar din bauturile racoritoare cu 12%.
Prin unirea fortelor industriei, la nivel european, angajamentul are meritul de a pune in aplicare o abordare integrata, cu impact asupra a peste 500 de milioane de consumatori, a declarat UNESDA. Intelegerea a fost anuntata ca raspuns la apelul lansat de UE pentru reducerea continutului de zahar in intreaga industrie alimentara, cu 10%, obiectiv convenit intre Uniunea Europeana (UE), statele membre si Comisia Europeana.