Deloitte Romania anunta castigatorii primei editii locale a competitiei Green Frog Award, care premiaza cele mai bune rapoarte de sustenabilitate: KMG International si Ursus Breweries. Romania este singura tara cu doua rapoarte desemnate castigatoare in competitia locala la categoria „Cel mai bun raport non-financiar”. Cele doua companii au promovat, in mod automat, in competitia desfasurata la nivelul Europei Centrale, alaturi de organizatii din alte sase tari din regiune.
„Obligatorie incepand cu anul 2017, raportarea non-financiara ofera numeroase beneficii pentru companii, contribuind la sporirea increderii in randul investitorilor, la o mai buna intelegere a modelului de afaceri, a strategiei, a riscurilor si la identificarea de noi oportunitati de afaceri. Felicitam companiile KMG International si Ursus Breweries, care au inteles acest lucru si au ales sa se inscrie in competitia noastra, demonstrand cu aceasta ocazie ca au reusit sa dezvolte rapoarte de valoare, apreciate de specialistii din domeniu”, a declarat Andrei Ionescu, Partener Enterprise Risk Services (ERS) Deloitte Romania si Moldova.
Competitia Deloitte Green Frog Award isi propune sa identifice si sa rasplateasca excelenta in raportarea non-financiara corporativa in regiune, urmarind continutul, semnificatia, structura si creativitatea in comunicare, precum si performantele de durabilitate si angajamentele strategice ale rapoartelor. Din competitia la nivel national, cele sapte tari participante care au desemnat 17 rapoarte au trecut in competitia regionala. Opt companii au fost desemnate castigatoare la categoria „Cel mai bun raport”, iar alte noua companii au primit distinctii speciale.
Celelalte tari care au companii inscrise in competitia regionala sunt Croatia, Cehia, Ungaria, Polonia, Serbia si Slovenia. Cel mai bun raport non-financiar din Europa Centrala va fi desemnat in urma analizei unui juriu mixt format din profesionisti din diverse arii de practica, reprezentand ONG-uri cu traditie sau organizatii care dezvolta activitati in domeniul dezvoltarii durabile.
in acest moment, companiile ofera informatii non-financiare in mod voluntar. Raportarea datelor non-financiare va deveni obligatorie incepand cu anul 2017 si se asteapta o intensificare treptata a eforturilor depuse de companii pentru cauze sociale. Acest lucru va aduce beneficii atat pentru societate, cat si pentru companii. Conform studiului CSR Managers, realizat de Deloitte in Europa Centrala in anul 2015, principalele beneficii ale initiativelor CSR pentru companii includ implicarea sporita a angajatilor, imbunatatirea reputatiei si o relatie mai buna cu comunitatile locale.
Green Frog Award 2015 include o categorie nationala si una central-europeana. Rapoartele care au primit cel mai mare punctaj din partea juriului la nivel national s-au calificat, in mod automat, la concursul regional, ale carui rezultate sunt asteptate la inceputul lunii martie. Pentru aceasta editie, organizatiile au depus rapoarte sociale, rapoarte de responsabilitate sociala corporativa (CSR), rapoarte de durabilitate, rapoarte integrate care acopera ultimul an sau ultimii doi ani financiari. Rapoartele au fost realizate in conformitate cu urmatoarele linii directoare: GRI G3.1, G4 GRI, IIRC, Directiva UE 2014/95/UE, UN Global Compact, ISO 26000 etc. si au fost depuse de catre companii private, organizatii publice, precum si fundatii sau universitati. Competitia Green Frog Award se afla la cea de-a 15-a editie la nivel regional si la prima editie in Romania.