Miercuri, 26 aprilie 2023, începând cu orele 10.00, va avea loc Conferința de lansare a campaniei de conștientizare în cadrul proiectului ”e-Competențe pentru Competitivitate”, cod SMIS 143673. Evenimentul se va desfășura în regim FIZIC, la Hotel Tomis, din Mamaia
Proiectul este implementat de către Federația Patronatelor din Turismul Românesc în parteneriat cu Centrul Național de Învățământ Turistic S.A. și Fundația Convergențe Europene și este co-finanțat prin Fondul Social European, în cadrul Programului Operațional Capital Uman 2014-2020, cu un buget total de 4.001.101,27 RON. Acesta are ca scop îmbunătățirea nivelului de competențe digitale pentru 380 de angajați din Regiunile de Dezvoltare Nord-Est, Sud-Est și Centru (18 județe: Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui, Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea, Vrancea, Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu), în vederea creșterii capacității de inserție profesională și a adaptabilității acestora la dinamica sectoarelor economice cu potențial competitiv identificate conform SNC și în corelare cu domeniile de specializare inteligentă conform SNCDI.
Evenimentul marchează startul campaniei de conștientizare la nivelul publicului țintă vizat de activitățile proiectului și are în vedere și sporirea nivelului de conștientizare a angajatorilor din Regiunile de dezvoltare sus-amintite privind importanța și necesitatea îmbunătățirii și dezvoltării competențelor digitale ale angajaților.
Campania de informare și conștientizare are dublu scop: pe de o parte, conștientizarea angajatorilor din domeniile vizate de proiect (turism și ecoturism, procesarea alimentelor și băuturilor, tehnologia informațiilor și telecomunicații, industrii creative), cu privire la beneficiile și oportunitățile participării angajaților la programe de formare, iar pe de altă parte, identificarea nevoilor de formare existente în întreprinderile pe care le gestionează, astfel încât oferta de cursuri să fie adaptată necesităților proprii ale companiilor, dar și ale angajaților.
În cadrul evenimentului vor fi prezentate principalele activități ale proiectului, dar și criteriile de eligibilitate, modalitățile de înscriere la cursurile de formare și condițiile de desfășurare ale acestora.
Cursurile vor fi finanțate integral din bugetul proiectului, iar participanții vor beneficia de programe de formare în:
- Competențe digitale de utilizare a tehnologiei informației ca instrument de învățare și cunoaștere
- Operare introducere, validare și prelucrare date
- Digital Marketing
- Securitate cibernetică
- Soluții ERP – Enterprise Resource Planning
- Sisteme de asistare a deciziei
- Pregătire front-end/ back-end web developer.
O activitate importantă în cadrul proiectului va fi și acordarea de sprijin pentru 32 de întreprinderi din Regiunile menționate în ceea ce privește introducerea metodologiilor și a unor programe de învățare la locul de muncă personalizate raportate la tipul întreprinderilor receptoare, având la bază o analiză de nevoi anterioară.
Activitățile proiectului se desfășoară în perioada 13 octombrie 2022 – 31 decembrie 2023.