Legrand la CES 2017: Programul Eliot aduce casa inteligentă a viitorului în prezent

0
1710

Pentru cel de-al treilea an consecutiv, Legrand, specialistul global în infrastructuri electrice și digitale, participă la Consumer Electronics Show (CES), care în 2017 are loc în Las Vegas între 5 și 8 ianuarie. Pentru a ilustra dezvoltarea rapidă a programului său Eliot, dedicat produselor interconectate IoT, Grupul Legrand prezintă o nouă soluție de control inteligent al casei conectate – Céliane cu Netatmo, un nou sistem de videointerfonie controlabil de pe smartphone – Classe 300 și sistemul Digital Lighting Management, care permite gestionarea sistemelor de iluminat profesionale.

Participarea la CES 2017 reflectă ambițiile noastre globale pe piața caselor și clădirilor inteligente„, a declarat Gilles Schnepp, Președinte și CEO al Grupului Legrand. „Strategia noastră presupune dezvoltarea de soluții inovatoare conectate, crearea unei infrastructuri adecvate, precum și promovarea interoperabilității prin intermediul parteneriatelor, astfel încât să ne putem adapta tuturor cerințelor existente pe piață.” a completat acesta.

Programul Eliot în acțiune la CES 2017: produse și soluții interconectate pentru o experiență de utilizare îmbunătățită în mod constant

Deoarece dispozitivele interconectate reprezintă unul dintre cei trei piloni ai programului Eliot, Legrand a decis să prezinte în special produse pentru case inteligente, conectate. Céliane, cu gama Netatmo de întrerupătoare și prize de curent conectate, întruchipează eforturile Legrand de a inova și de a face popular conceptul de casa inteligentă. Noua gamă permite instalarea cu ușurință a luminilor, storurilor sau termostatelor interconectate care pot fi controlate, local sau de la distanță, cu ajutorul unui întrerupător sau al unui smartphone, sau pur și simplu prin comenzi vocale.

În cadrul spațiului expozițional de la CES, Legrand prezintă, de asemenea, noul videointerfon conectat, Classe 300, care s-a dovedit a fi un mare succes încă de la lansarea sa în Europa, în octombrie 2016. Acesta le permite utilizatorilor să acționeze (să vadă, să vorbească, să permită accesul) în orice moment, utilizând o tabletă sau un smartphone, prin intermediul aplicației Door Entry, care este disponibilă gratuit spre descărcare.

Va fi prezentat și sistemul DLM (Digital Lighting Management), dedicat în special pieței americane. Acesta oferă soluții conectate pentru managementul iluminatului profesional în sectorul comercial, de exemplu, pentru magazine.

Inovația susținută de o infrastructură electrică și digitală, care este tot mai scalabilă, puternică și sigură

Pentru ca dispozitivele interconectate să comunice, nu este nevoie doar de rețele de înaltă performanță, ci și de o infrastructură în interiorul clădirilor care să le permită conectarea cu ușurință la aceste rețele. Astfel, infrastructura reprezintă cel de-al doilea pilon al programului Eliot.

Legrand își îmbunătățește infrastructura prin aducerea tuturor produselor conectate în Legrand Cloud și lansarea propriului API (interfață de programare a aplicațiilor).

Parteneriate și interoperabilitate: la baza strategiei IoT (Internetul Tuturor Lucrurilor) Legrand

Cel de-al treilea pilon al programului Eliot, interoperabilitatea, reprezintă nucleul abordării Legrand. Deoarece aceasta este o condiție esențială pentru dezvoltarea dispozitivelor interconectate, Legrand acționează în mai multe moduri pentru a contribui la stabilirea standardelor în această privință. Ceea ce contează este abilitatea de a promova utilizarea limbajelor deschise, capabile să se integreze cu sisteme de tip third-party și să schimbe date. Acesta este motivul pentru care Legrand se poziționează ca un generator de servicii furnizate către terțe părți, prin oferirea de instalații electrice fiabile și durabile, fără de care multe servicii nu ar putea fi puse la dispoziția utilizatorilor. Legrand este astfel implicat în multiple parteneriate cum sunt cele cu The French IOT, Zigbee Alliance, Thread Group sau La Poste.

Despre Legrand

Legrand este specialistul global în infrastructuri electrice și digitale. Soluțiile sale complete pentru clădiri rezidențiale, comerciale, de birouri, învățământ, data center, spitale și alte centre de sănătate, hoteluri și construcții industriale, îl fac un etalon în domeniu pentru utilizatorii din întreaga lume. Inovația, care include lansarea constantă de produse cu valoare adăugată, precum și achizițiile, sunt cei mai importanți factori cărora li se datorează creșterea companiei.

Cu reprezentanțe în mai bine de 70 țări, Legrand își distribuie produsele în peste 180 țări din lumea întreagă. Mai mult decât atât, compania de origine franceză realizează două treimi din cifra sa de afaceri datorită unor produse care sunt pe locul I sau II, în materie de vânzări, în țări de pe tot Globul.

Legrand a raportat vânzări de aproximativ 4,8 miliarde de euro în 2015. Compania este listată la Bursa NYSE Euronext și este o componentă a indicilor bursieri CAC40, FTSE4Good, MSCI World, Corporate Oekom Rating, DJSI, Vigeo Euronext Eurozone 120 și Europe 120, Ethibel Sustainability Index Excellence.

În România, compania Legrand este prezentă de peste 12 ani, timp în care a comercializat, prin intermediul distribuitorilor săi, cele mai variate și inovatoare produse din domeniul electric sub următoarele mărci: Legrand, Bticino, Cablofil, Zucchini, Alpes Technologies, Vantage, NuVo, Sarlam, Estap, Minkels, Raritan, IME și C2G.

www.legrand.ro

Despre Programul Eliot

Eliot este un program lansat în anul 2015 de către Legrand pentru a accelera utilizarea produselor conectate prezente în oferta sa. Fiind rezultatul strategiei de inovație a Grupului, Eliot își propune să dezvolte soluții de interconectare și interoperabilitate, care să ofere beneficii durabile atât pentru consumatorii finali, cât și pentru profesioniști. Eliot a fost lansat în Europa în 2015 și în Statele Unite ale Americii în 2016.

http://www.legrand.com/EN/eliot-program_13238.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here