MedLife a transmis prima operație intervențională la inimă cu hologramă din România

0
1489

MedLife, liderul serviciilor medicale private din România, lansează o nouă premieră în anul 2018: prima operație intervențională la inimă cu hologramă din România, transmisă în direct. Operația -a desfășurat marți, 12 iunie 2018, de la ora 18:30, la AngioLife (parte din MedLife) și a fost realizată de dna. Dr. Florina Pinte, medic primar cardiologie intervențională.

Cei care au urmărit transmisiunea au avut parte de o experiență plină de emoție și suspans, pentru că au putut vedea tot ce se întâmplă în sala de operații devenind, pentru un moment, parte din echipa medicală.

Mai mult decât atât, în timpul intervenției, aceștia au avut un moment dedicat în care au putut ține în mâini holograma unei inimi umane, care a putut fi văzută cu ajutorul unei prisme.

Cum poate fi văzută holograma?

Holograma inimii umane este o experiență pregătită special pentru utilizatori, iar aceștia o pot viziona cu ajutorul unui telefon sau a unei tablete, pe care va fi așezat un obiect sub formă de prismă. Aceasta va permite privitorilor să aibă o perspectivă completă asupra procesului prin care se acționează asupra inimii. Întreaga experiență este una inedită, menită să educe și să informeze publicul, dar și să strângă relația dintre oameni și actul medical.

Pentru cei care nu au avut la îndemână o prismă, organizatorii au pregătit un tutorial https://www.youtube.com/watch?v=PkO7l070kSY

Prima operație intervențională la inimă cu hologramă din România

Dna Dr. Florina Pinte, medic primar cardiologie intervențională și doctor în științe medicale, cea care a realizat operația în direct, a realizat peste 50.000 de proceduri diagnostice (coronarografii, cateterisme cardiace în malformații congenitale de cord și boli valvulare, arteriografii carotidiene, renale și periferice ale membrelor inferioare și superioare), precum și numeroase proceduri intervenționale de tratament.

Procedura intervențională pe care dna. Dr. Florina Pinte a realizat-o ieri, 12 iunie, a avut scop tratarea unei malformații cardiace congenitale denumită persistență de canal arterial (PDA). PDA este o maladie care apare atunci când canalul arterial al unui nou născut nu se închide după naștere, permițând astfel sângelui să treacă din circulația sistemică în cea pulmonară. Pacienții cu PDA medie sau mare pot prezenta simptome ce variază de la respirație grea la efort până la insuficiență cardiacă.

Transmiterea unei intervenții cardiologice în direct vine cu provocările sale, dar dorința de a schimba întreaga țară, respectul pentru pacienți, profesionalismul și excelența bunelor practici poziționează MedLife în ipostaza candidatului potrivit pentru o astfel de experiență.

Intervenția a fost comentată în direct de specialiști, care au detaliat pas cu pas ce se întâmplă în sala de intervenții, o adevărată oportunitate de învățare și informare pentru cei care au urmărit transmisiunea. Astfel, pacienții au putut înțelege mult mai bine ce se întâmplă în spatele ușilor sălii de operații și s-au pot familiariza cu strategia medicală abordată de către medici în astfel de cazuri. În plus, rezidenții, dar și medicii specialiști care nu au avut acces la astfel de intervenții, au putut urmări și învăța noi tehnici operatorii.

”Atunci când ne-am propus să Facem România Bine, ne-am luat acest angajament la nivel personal, fiecare dintre noi. Performanța actului medical și serviciile de calitate, dar și tehnologiile medicale perfomante pe care le avem la MedLife, fac parte din această promisiune și reprezintă o parte din resursele noastre, care ne permit să tratăm fiecare pacient conform așteptărilor din 2018 și chiar mai mult”, a declarat Ina Bădărău, PR Manager MedLife.

Evenimentul face parte din campania ”Tehnologia de mâine”, care se concentrează pe avantajele incontestabile ale evoluției tehnologiei în domeniul medicinei. MedLife investește permanent în tehnologie de ultimă oră, revoluționând astfel felul în care sunt abordate afecțiunile cu care ne confruntăm zi de zi. Importanța stabilirii unui diagnostic corect, a depistării unei afecțiuni aflate în stare incipientă, a efectuării unor intervenții complexe sunt principalele motive pentru care tehnologia trebuie să facă parte din actul medical.

Puteți găsi mai multe detalii pe pagina de eveniment: https://www.facebook.com/events/872454902964299/.

Prima operație intervențională la inimă cu hologramă din România este un proiect MedLife, realizat cu sprijinul O-Video, Safe-Frame și CINETIc.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here