Mergem la teatru și în stagiunea estivală!

0
1310

Chiar dacă e perioadă de vacanță și prioritățile de petrecere a timpului liber sunt altele, iubitorii de teatru nu trebuie să intre în panică.La Teatrul Național București este stagiune estivală!  Astfel, în această perioadă, puteți să (re)vedeți spectacolele:

  • Sunt un frate tânăr” – 11 iulie, ora 21.00, Amfiteatru: Spectacolul readuce în memoria publicului cântecele și poeziile interpretate de Florian „Moțu” Pittiș, din perioada petrecută alături de faimosul grup Pasărea Colibri. Componența grupului: Dorin Andone, voce, chitară acustică; Vlady Cnejevici, claviaturi, voce; Teo Boar, chitară electrică, voce.
  • Creditul” – 13 iulie, ora 21.00, Amfiteatru: În sociologie, un fapt neadevărat devine adevărat prin consecințele sale. Această teoremă se aplică într-o manieră inedită în „Creditul”, o comedie savuroasă în care, timp de o oră și douăzeci de minute, raportul de putere dintre cele două personaje se schimbă constant, oferind publicului o porție de umor autentic. Manipulare, ironie, agonie și… extaz? Nu, doar umor situațional, firesc, puternic.
  • Caramitru – Mălăele, câte-n lună și-n stele” – 14 iulie, ora 20.00, Sala Mare: Spectacolul este mereu altul, ritmul este diferit, umorul tot mai spumos și ingeniozitatea tot mai evidentă. Amintirea vremurilor trecute este adusă în scenă de un Caramitru ce recită răscolitor, imaginând, cu inteligență și iscusință, răspunsuri pe măsura unui Horațiu Mălăele vulcanic, irezistibil și de un haz efervescent, cei doi avându-i martori pe Shakespeare, Eminescu sau Topârceanu.
  • Basma curată” – 14 iulie, ora 21.00, Amfiteatru. Un spectacol de dans contemporan, construit pe baza rememorării originii culturale românești, pornind de la elemente specifice de folclor, precum basmele și poveștile, sau obiceiuri tradiționale românești.
  • Fierarii” – 15 – 17 iulie, ora 20.00, Sala Mare: Un fierar român află, după mult timp, că fiul lui este, de fapt, fiul unui ungur, rezultat în timpul războiului, când el era pe frontul sovietic. Soția ungurului a făcut un copil tot cu un fierar. Și nici soția acestuia din urmă n-a rămas mai prejos în absența soțului. Și ea a făcut un copil cu un soldat fierar rus. Revolta pe care o simte românca ajunge la paroxism, astfel că dorește să se răzbune. Un haos total, o comedie irezistibilă!
  • Eu nu contez” –  17 iulie, ora 21.00, Amfiteatru: O poveste despre prietenie, iubire, despre omul de lângă tine. Este o poveste despre cineva care poate salva lumea, o persoană care trăieşte chiar lângă noi şi nu o băgăm în seamă… Este o poveste despre aproapele tău.
  • Festival Jazz Manouche Bucharest” – 19 – 20 iulie, ora 20.30, Amfiteatru:  Un omagiu adus marilor muzicieni de jazz manouche- Django Reinhart și Stephane Grappelli. Django a impus „swing-ul”, ce avea să marcheze o epocă întreagă a Parisului interbelic. Din repertoriul acestui Festival nu vor lipsi teme universale, precum Minor Swing, Daphne, Belleville, Djangology,Swing 42, Nuages, etc.
  • Jazzin’ TNB – Jazz Fuzz by Luiza Zan” – 25 iulie, ora 21.00, Amfiteatru: Un concert care proiectează noi valențe în creativitatea artistică, revigorând și recalibrând sound-ul de jazz clasic. Un concert electric, pornind de la vibrații clasice, menit să pună în valoare ridurile de zâmbet și să descrețească frunțile.
  • Cafeneaua 1” – 29 iulie, ora 20.00, Sala Mare: Existenţe umile, anonime, sub semnul nisipului, o cafenea  în inima deşertului, iată reperele unei lumi în destrămare, care se va salva prin iubire.
  • Podu`” – 30 iulie, ora 20.00, Sala Mare: Spectacolul, regizat de Horaţiu Mălăele, după textul „Podul sinucigaşilor”, de Paul Ioachim, aduce în faţa publicului o temă mai puţin abordată în trecut: sinuciderea.
  • Frumos e în septembrie la Veneția” – 30- 31 iulie, ora 21.30, Amfiteatru: O neașteptată poveste de dragoste se dezvăluie acolo unde suntem prea obișnuiți să vedem doar neajunsurile, într-o realitate pe care doar visul pare că o mai face suportabilă. Dar el nu poate și nu trebuie să o substituie, ci doar să-i aducă la lumină profunzimea, sensul și frumusețea.
  • Dineu cu proști” – 31 iulie, ora 20.00, Sala Mare: Un regal Horațiu Mălăele ce nu mai necesită, practic, alte recomandări.

Bilete- AICI

Și la teatrul independent Unteatru stagiunea estivală teatrală este…la ea acasă.  Cu spectacole programate aproape zilnic la cele două săli, oferta Unteatru este irezistibilă:

  • Îngrijitorul” – 10 iulie, ora 20.00, Sala unteatru: Radu Iacoban propune o lume post-apocaliptică fascinantă, sumbră, încărcată de atmosferă.
  • The Sunset Limited” – 11 iulie, ora 20.00, Sala unteatru:  o poveste despre fragilitate și îndrăzneală, despre cele mai întunecate gânduri și încercări.
  • O noapte furtunoasă” – 12 iulie, ora 19.00, Sala unteatru: personajele lui Caragiale scotocite prin toate ungherele au o strălucire nouă, de păpuși pictate proaspăt, cu zâmbete noi, cu lacrimi colorate…
  • Moscova – Petuski” – 14 iulie, ora 19.30, Sala mica: Venichka, un intelectual alcoolic, călătoreşte cu trenul de la Moscova până la Petuski. Pe drum, avem parte de consideraţii istorice, filozofice şi politice.
  • Leonce si Lena” – 15 iulie ora 20.00, Sala unteatru: Ce facem după ce se risipesc iluziile? Și cum de a scris Büchner în 1836 ceva atât de modern și de absurd despre absurditatea existenței noastre?
  • Lemons. Lemons. Lemons. L…” – 17 iulie, ora 20.00, Sala unteatru: un spectacol care vorbește despre intimitate și modul în care ea evoluează. În doar 140 de cuvinte.
  • Tot ce-i Minunat în Lume…”  – 18 iulie, ora 19.30, Sala mică  –Succesul piesei „Tot ce-i minunat în lume” („Every Brilliant Thing”) a condus la ecranizarea acesteia de către HBO într-un spectacol-documentar.
  • Blackbird” – 19 iulie, ora 19.30, Sala mică:  Piesa își propune să ne plaseze într-o sală de judecată în care noi, publicul, să încercăm să emitem un verdict asupra unei fapte săvârșite.
  • Eine kleine Nachtmusik” – 21 Iulie, 19:00, Sala unteatru: O metaforă a „singurătăţii creatorului de cursă lungă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here