MICROSOFT TECH DAY

0
1256

Bucuresti, 11 octombrie 2018 – Microsoft România, împreună cu partenerii săi, organizează pe 18 octombrie, la Willbrook Platinum Business & Convention Center, Microsoft Tech Day, cel mai important eveniment dedicat developerilor și specialiștilor IT din România. Evenimentul este gratuit pentru participanți. Agenda evenimentul reunește teme de interes pentru pasionații de tehnologie, prin sesiuni de tip hands-on , demo-uri tehnice și studii de caz, cu scopul de a îndruma și ajuta profesioniștii IT să gândească și să implementeze mai ușor soluții concrete la cele mai întâlnite provocări din aria transformării digitale.

Printre speakerii din cadrul evenimentului se regăsesc:

Alessandro Mursean, DevOps Lead UiPath va expune cum comunicarea, colaborarea și integrarea în cadrul dezvoltării de software ușurează în mod semnificativ munca oamenilor.

 

Daniel Daraban, Senior Product Manager, Datacenter BitDefender și Gabriel Mazarache, Solutions Architect, Datacenter BitDefender, deschid track-ul dedicat securității cibernetice și pun accentul pe detectarea amenințărilor comportamentale.

 

Evenimentul se bucură de prezența a 4 specialiși în tehnologii Microsoft (MVP – Most Valuable Professional): Ciprian Jichici, MVP AI – Genisoft, Mihai Tataran, MVP Infrastructure – Avaelgo, Cristian Lefter, MVP Data și Vlad Iliescu, MVP AI. Ei vor susține sesiuni despre eficiența operațională, reducerea riscului și efortului obținute prin trecerea către cloud și rezolvarea problemelor cu ajutorul AI, Azure ML Studio și Python.

 

Conferința va fi structurată pe patru track-uri, urmărind principalele tendințe tehnologice:

  1. OSS (Open Source)/DevOps

Alessandro Muresean, DevOps Lead la UiPath, prezintă modul în care unicornul industriei software din România creează aplicații bazate pe tehnologii Microsoft. DevOps pune accentul pe comunicarea, colaborarea și fuziunea între dezvoltatorii de software și zona operațională din IT, oferind numeroase soluții prin care oamenii își pot ușura munca. Potrivit unui raport din 2018, prezentat de DORA (Echipa de Cercetare și Evaluare DevOps), companiile care au departamente DevOps foarte competente, față de cele ai căror dezvoltatori nu sunt la fel de avansați, realizează de 46 de ori mai multe implementări, au un timp de recuperare de 2,604 ori mai rapid și o rată de eșec de 7 ori mai mică atunci când compania trece prin transformări organizaționale.

Jaroslav Stakun, Senior Solutions Arhitect Redhat, va prezenta RedHat Openshift: o soluție ce poate fi în același timp “tradițională “on-premise”, dar și în cloud. Indiferent de scenariul de utilizare, Red Hat® OpenShift® este platforma princială Kubernetes pentru o experiență extraordinară, mai rapidă decât se poate închipui„.

  1. Securitate cu BitDefender

 

  1. Inteligență Artificială

Secțiunea prezintă cele mai noi soluții de Machine Learning, Cognitive Services și tehnologii care transformă aplicațiile și modul în care facem business. Sunt prezentate soluții reale, iar participanții pot asista la o discuție care își propune să reanalizeze cazul Titanic și arată cum poate fi prezisă statistic supraviețuriea pe vas, folosind Azure Machine Learning Studio și Python.

 

Ciprian Jichici, MVP AI, va susține o sesiune aparte dedicată programului AI pentru acțiuni umanitare (AI for HA) menit să valorifice eficiența AI pentru reabilitare în caz de calamitate, să răspundă nevoilor copiilor, să protejeze persoanele strămutate și să promoveze respectarea drepturilor omului.

 

  1. Soluțiille de infrastructură hibridă/cloud.

Cisco va prezenta cele mai noi și performante soluții de Cloud Hybrid Cloud, dezvoltate în conformitate cu reglementările legale în vigoare, nevoiele tehnice și cele specifice mediului de afaceri. Azure Stack și Cisco permit clienților să aducă în propriul centru de date o extensie a platformei Azure, dar și scenarii concrete de configurare și implementare. Un astfel de exemplu este si soluția de Calcul de Înaltă Performanță (High Performance Computing) în Cloud, implementată la Warner Bross. Soluția presupune aplicarea de “digital watermarks” pe mii de filme în doar câteva ore , economisind astfel săptămâni întregi de muncă.

 

Agenda completă a evenimentului precum și formularul de înscriere sunt disponibile aici.

Numărul de locuri este limitat și se atribuie în ordinea solicitărilor primite și validate de organizator.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here