Care sunt nominalizarile la premiile UNITER

0
1596

 

  • MOL România și Fundația Pentru Comunitate au premiat zece profesori și antrenori remarcabili la cea de-a 14-a Gală a Premiilor Mentor;
  • Invitatul de onoare al Galei a fost jurnalistul Neculai Constantin Munteanu, redactor la Radio Europa Liberă;
  • Cu ocazia Galei, a fost anunțată ediția a 15-a Premiilor Mentor pentru excelență în educație în anul 2024, iar nominalizările pot fi depuse până pe 31 decembrie.

 

Cluj-Napoca, 14 iunie 2024 – MOL România și Fundația pentru Comunitate au acordat, pentru al 14-lea an consecutiv, Premiile Mentor pentru excelență în educație, recunoscând public valoarea și rezultatele activității pedagogice ale celor zece laureați, profesori și antrenori de excepție din toată țara. La această ediție, au fost depuse 174 de nominalizări în perioada mai – decembrie 2023, de către elevi și părinți. Laureații au fost premiați cu câte un trofeu realizat de renumitul artist sticlar Ioan Nemțoi și cu câte un premiu în valoare de 8.000 de lei.

 

Premiul Mentor pentru excelență în educație se acordă anual, începând din 2010, profesorilor și antrenorilor care au descoperit tineri talentați și care au avut un rol important în evoluția profesională a discipolilor pe care i-au îndrumat în carieră. Prin acordarea acestui premiu, organizatorii doresc să recunoască public valoarea muncii educaționale și rezultatele deosebite obținute de dascăli, a căror activitate este apreciată atât de comunitatea din care fac parte, cât și de elevi și părinți.

 

Aș spune că un mentor este un grădinar care ia o sămânță anonimă și anodină și o îngrijește din clipa în care intră în pământ până în clipa când ea înflorește și rodește și își îndeplinește destinul. a declarat invitatul de onoare, jurnalistul Neculai Constantin Munteanu, redactor al postului Radio Europa Liberă, care a vorbit despre mentorii săi și despre rolul mentorilor în viața tinerilor.

 

Recunoașterea meritelor dascălilor a devenit o tradiție pentru MOL și ne bucurăm că îi putem onora astfel pe unii dintre cei mai inspiraționali și valoroși profesori și mentori care au demonstrat că pot contribui la schimbarea în bine a vieții elevilor lor și a comunității din care facem parte. MOL Mentor este despre toți oamenii remarcabili care și-au asumat misiunea de a-i motiva și responsabiliza pe cei din jurul lor. Un profesor excepțional își inspiră elevii să devină mai buni și să performeze continuu, iar noi avem multe astfel de exemple aici, în România. MOL România dorește să îi susțină și să transmită fiecărui profesor și mentor de excepție că munca lor este remarcată și apreciată. Suntem o companie dedicată inovației și progresului, iar acest lucru se reflectă în inițiativele pe care le susținem și care continuă să aibă impact asupra comunității – Mentor, Programul de promovare a talentelor, Programul pentru sănătatea copiilor, Permis pentru viitor și Spații Verzi. De-a lungul anilor, aceste programe au ajutat cu succes peste 275.000 de beneficiari și participanți și au primit o finanțare de peste 5,7 milioane de euro”, a declarat Gábor Mozga, CEO al MOL România.

 

Amfitrionul Galei a fost actorul Bogdán Zsolt, triplu laureat al Premiilor UNITER.

 

Cu prilejul Galei de premiere, a fost anunțată și noua ediție a Premiilor Mentor. Nominalizările pot fi depuse până pe 31 decembrie 2024 de către orice persoană, atât în nume propriu, cât și în numele unui grup.

 

„Valoarea și frumosul create de cei premiați ne oferă întâlniri pline de bucurii. Numărul nominalizărilor deosebite depășește cu mult, în fiecare an, numărul premiilor oferite. Astfel, îi încurajăm pe cei care nu regăsesc numele persoanelor nominalizate printre premianți să-și revizuiască nominalizările și să le depună la edițiile următoare. Formularul de nominalizare se găsește pe site-ul Fundației Pentru Comunitate, iar organizatorii răspund cu bucurie la întrebările legate de procedura urmată,” a declarat András Imre, directorul executiv al Fundației Pentru Comunitate.

 

Laureații Premiului Mentor pentru excelență în educație, ediția a 14-a, 2023 sunt:

Costel Bașa, antrenor de kaiac-canoe, Baia Mare

Constantin Basarab, profesor de matematică, Craiova

Boros Lídia Erzsébet, cantor, Ciumbrud, Alba

Tatiana Cauni, profesor de limba și literatura română, Baia Mare

Liliana Cosma, profesor, antrenor de gimnastică artistică, Deva

Mario Grosu, coregraf, producător spectacole, Cluj

Gabriel Teodorescu, profesor de fizică, Cluj

Ványi Emese, profesor de matematică, Satu Mare

Gabriela Vasiliu, profesor de limba și literatura română, Brăila

Vasile Zaharia, profesor de geografie, Târgu Jiu

 

Videoclipurile cu premiații pot fi vizionate aici

 

Mai multe detalii despre program pe www.molromania.ro și www.pentrucomunitate.ro

 

***

 

Despre MOL România

MOL România este o subsidiară a MOL Group și una dintre cele mai importante companii petroliere din România, cu o prezență de 29 ani pe piața autohtonă. MOL România are un portofoliu extins de produse și servicii în domeniul comerțului de carburanți, lubrifianți, produse petrochimice și bitum. În prezent, compania deține un număr de 238 de stații de servicii la nivel național, două depozite de carburanți la Giurgiu și Tileagd și un terminal GPL la Tileagd. MOL România are sediul social la Cluj-Napoca, sediul de business la București, un sediu administrativ la Arad și un număr de 259 de angajați proprii. În 2005, MOL România a fost prima companie petrolieră care a implementat un program de loialitate, urmat, în 2024, de lansarea platformei MOL MOVE, care oferă o experiență digitalizată de ultimă generație și beneficii exclusive. Compania a investit în dezvoltarea infrastructurii de încărcare pentru posesorii de vehicule electrice, instalând puncte în 41 dintre stații, care în prezent pot deservi simultan 96 de vehicule electrice. MOL România este un membru activ al comunităților din care face parte și investește în programe de responsabilitate socială adresate educației, sportului, sănătății și mediului. Primul proiect de responsabilitate socială dezvoltat de MOL Romania pe plan local este programul Spații Verzi, care sărbătorește în 2024 cea de-a 18-a ediție. Datorită acestei inițiative, peste 250.000 de beneficiari au fost implicați în activități dezvoltate cu scopul de a-i ajuta să înțeleagă cum se pot implica, în plan personal, în protejarea naturii. Cea mai tânără inițiativă de responsabilitate socială a fost lansată în 2023, prin platforma de educație rutieră „Tu conduci! Familia are prioritate”, dezvoltată cu scopul de a atrage atenția asupra riscurilor din trafic și de a promova un comportament responsabil.

 

Despre Grupul MOL

Grupul MOL este o companie internaţională integrată de petrol, gaze naturale, petrochimie şi retail, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operaţiuni în peste 30 de ţări, o forţă de lucru dinamică formată din 25.000 de angajaţi în întreaga lume şi peste 100 de ani de experienţă în industrie. Grupul MOL controlează trei rafinării şi două unităţi petrochimice la nivelul managementului integrat al lanţului de aprovizionare în Ungaria, Slovacia şi Croaţia. Compania are, de asemenea, o reţea de aproape 2.400 de staţii de servicii în 10 ţări din Europa Centrală şi de Sud-Est. Activităţile de explorare şi producţie ale Grupului MOL sunt susţinute de o experienţă de peste 85 de ani în domeniul hidrocarburilor şi 30 de ani în injecţia de CO2. În prezent, activităţile de producţie se desfăşoară în 9 ţări, iar cele de explorare în 14 ţări. MOL se angajează să îşi transforme operaţiunile tradiţionale bazate pe combustibili fosili într-un model de afaceri sustenabil, cu emisii scăzute de carbon şi aspiră să devină neutru din punct de vedere la emisiilor nete de carbon până în 2050, contribuind totodată la formarea economiei circulare cu emisii scăzute de carbon în Europa Centrală şi de Est.

 

Despre Fundația Pentru Comunitate

Fundația Pentru Comunitate este o organizație non-profit înființată la Cluj în 2008 cu scopul de a sprijini talentul, cunoașterea, solidaritatea, valorile comunitare, astfel încât lumea noastră să devină mai prietenoasă. Pentru realizarea scopurilor anunțate, Fundația sprijină activități în domeniul cultural, educativ, social, comunitar, sportiv și de recreație. Sprijină, de asemenea, copii și tineri în suferință, precum și acele organizații care se ocupă de însănătoșirea și de reabilitarea lor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here