MOL România și Fundația pentru Comunitate lansează o nouă ediție a concursului de proiecte din cadrul Programului MOL pentru Sănătatea Copiilor și alocă o finanțare în valoare de 400.000 de lei

0
853
  • În cadrul celei de-a 14-a ediții a Programului MOL pentru sănătatea copiilor de anul acesta, MOL România și Fundația Pentru Comunitate lansează un nou concurs de proiecte pentru ONG-uri care derulează proiecte de terapie emoțională și intervenții psihosociale;
  • În cadrul celor 13 ediții anterioare consecutive ale Programului au fost finanțate 246 de proiecte cu aproape 4,5 milioane de lei, în beneficiul a peste 13.500 de copii și adolescenți;

23 septembrie 2022, București – MOL România și Fundația Pentru Comunitate dau startul înscrierilor pentru concursul de proiecte din cadrul celei de-a 14-a ediții a Programului MOL pentru sănătatea copiilor, destinat organizațiilor non-guvernamentale care derulează proiecte de terapie emoțională și intervenții psihosociale pentru copiii cu nevoi speciale sau boli cronice.

 

Finanțarea alocată pentru această ediție este în valoare de 400.000 de lei, iar înscrierea aplicațiilor se poate face on-line, accesând website-ul Fundației pentru Comunitate până la finalul zilei de 22 octombrie. Fiecare ONG poate obține finanțare de maximum 25.000 de lei pentru realizarea unui proiect.

 

„Suntem mândri să putem continua acest proiect extrem de complex și să avem o contribuție susținută la îmbunătățirea sănătății și calității vieții a unor copii și tineri cu nevoi speciale. Mai mult, considerăm că în ultimii 13 ani echipa MOL România a câștigat peste 13.500 de prieteni și tot atâtea exemple de curaj, reziliență și supraviețuire, devenind o echipă și mai puternică,” a declarat Camelia ENE, CEO & Country Chairman MOL România.

 

Ediția de anul acesta a Programului a beneficiat de un eveniment de lansare în format fizic, după doi ani, petrecuți exclusiv on-line și a reunit reprezentanții celor 19 ONG-uri care au obținut finanțare la ediția precedentă pentru a prezenta rezultatele proiectelor derulate în perioada decembrie 2021 – august 2022. Inițiativele implementate au ajutat 678 de copii cu nevoi speciale, care au beneficiat de terapie prin artă (muzică, desen, colaj, pictură), terapie prin joc, terapii emoționale (jocuri de rol, povești terapeutice, jocuri cu marionete), integrare senzorială, terapie ocupațională, terapii asistate de animale, terapie prin aventură și altele.

 

În cadrul evenimentului au fost prezentate și rezultatele ediției a VI-a a Cupei MOL pentru sănătatea copiilor, eveniment organizat de către Asociația Hip-Tep din Aiud. Acesta este primul și unicul concurs național de călărie terapeutică, având un rol important în reintegrarea copiilor cu nevoi speciale.

 

Premiul MOL pentru sănătatea copiilor 2021 a fost acordat Asociației de Mișcare de Tabără Yuppi Tábormozgalom Egyesület, pentru realizarea proiectului intitulat „Yuppi camp pentru frați” – proiect pilot de terapie prin aventură, mișcare, dans și joc de roluri pentru copiii cu cancer și boli autoimune și frații lor sănătoși. Scopul acestui proiect a fost de a-i ajuta pe beneficiari să își îmbunătățească stima de sine, de a contribui la reducerea stresului, de a îmbunătăți interacțiunile interpersonale și de a crea un context care să faciliteze comunicarea dintre copiii cu cancer sau boli autoimune și frații lor sănătoși. Drept premiu, asociația va beneficia de o nouă finanțare în valoare de 25.000 de lei pentru a derula un proiect în cadrul ediției 2022 a Programului, fără să mai fie necesar să participe la concursul proiecte. În plus, un reprezentat al Asociației va fi membru al juriului care evaluează proiectele depuse la ediția 2022.

 

„Organizatorii Programului MOL pentru sănătatea copiilor asigură o informare permanentă atât prin comunicare directă sau participări la diferite evenimente, cât și prin grupul de Facebook al Programului în care se pot înscrie atât specialiștii, terapeuții, lucrătorii din domeniu, cât și organizații. Înscrierile pentru noul concurs de proiecte au început și se pot face on-line, pe website-ul Fundației,” a declarat András Imre, Director Executiv al Fundației Pentru Comunitate.

 

De la lansare și până în prezent, prin Programul MOL pentru sănătatea copiilor au fost alocate fonduri în valoare de 4,5 milioane de lei pentru derularea a 246 de proiecte de terapie emoțională și intervenții psihosociale, incluzând peste 13.500 de beneficiari în activitățile terapeutice, prin intermediul ONG-urilor.

 

Programul MOL pentru sănătatea copiilor este organizat de Fundația Pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziție de compania MOL România. Anunțul programului precum și formularul de înscriere pot fi accesate pe site-ul www.pentrucomunitate.ro

 

***

 

Despre MOL România

MOL România este o subsidiară a MOL Group și una dintre cele mai importante companii petroliere din România, cu o prezență de peste 25 ani pe piața autohtonă. MOL România are un portofoliu extins de produse și servicii în domeniul comerțului de carburanți, lubrifianți, produse petrochimice și bitum. În prezent, compania deține un număr de 245 de stații de servicii la nivel național, două depozite de carburanți la Giurgiu și Tileagd și un terminal GPL la Tileagd. MOL România are sediul social la Cluj-Napoca, sediul de business la București, un sediu administrativ la Arad și un număr de peste 260 de angajați proprii. MOL România a fost prima companie petrolieră care a implementat un program de loialitate, MOL MultiBonus, care în prezent oferă și o variantă digitală prin aplicația MOL Go. Începând cu anul 2018, MOL România este parte a proiectului NEXT-E, care vizează instalarea de stații de încărcare pentru autovehicule electrice. MOL România este un membru activ al comunităților din care face parte și nu numai, printr-o platformă extinsă de programe de responsabilitate socială adresate educației, sportului, sănătății și mediului.

Despre Grupul MOL

Grupul MOL este o companie internațională integrată de petrol, gaze naturale, petrochimie și retail, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operațiuni în peste 30 de țări, o forță de lucru dinamică formată din 24.000 de angajați în întreaga lume și peste 100 de ani de experiență în industrie. Grupul MOL controlează trei rafinării și două unități petrochimice la nivelul managementului integrat al lanțului de aprovizionare în Ungaria, Slovacia și Croația. Compania are, de asemenea, o rețea de aproape 2.000 de stații de servicii în 9 țări din Europa Centrală și de Sud-Est. Activitățile de explorare și producție ale Grupului MOL sunt susținute de o experiență de peste 85 de ani în domeniul hidrocarburilor și 30 de ani în injecția de CO2. În prezent, activitățile de producție se desfășoară în 8 țări, iar cele de explorare în 6 țări. MOL se angajează să își transforme operațiunile tradiționale bazate pe combustibili fosili într-un model de afaceri sustenabil, cu emisii scăzute de carbon, și aspiră să devină neutră din punctul de vedere la emisiilor de carbon nete până în 2050, contribuind totodată la formarea economiei circulare cu emisii scăzute de carbon în Europa Centrală și de Est.

Despre Fundația Pentru Comunitate

Fundația Pentru Comunitate este o organizație non profit înființată la Cluj în 2008 cu scopul de a sprijini talentul, cunoașterea, solidaritatea, valorile comunitare, astfel încât lumea noastră să devină mai prietenoasă. Pentru realizarea scopurilor anunțate, Fundația sprijină activități în domeniul cultural, educativ, social, comunitar, sportiv și de recreație. Sprijină de asemenea copii și tineri în suferință, precum și acele organizații care se ocupă de însănătoșirea și reabilitarea lor.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here