Oprescu da asigurari ca nu se va rationaliza nici caldura nici apa calda

0
982

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, vineri, ca municipalitatea nu va rationaliza „niciun fel de caldura sau apa”, sesizarile cetatenilor privind probleme la reteaua de distributie a energiei termice urmand sa fie solutionate de echipele RADET.

„Am citit toate aberatiile alea mentionate despre cum ma apuc eu sa rationalizez caldura. Nu rationalizam niciun fel de caldura sau apa, nu rationalizeaza nimeni nimic. Toate sesizarile – pentru ca au fost sesizari punctuale, si nu reclamatii – au fost rezolvate. Am verificat si aseara si azi-noapte, lucrurile sunt rezolvate”, a spus Sorin Oprescu, care a subliniat ca disfunctionalitati, cel mai probabil, vor mai aparea, insa acestea vor fi rezolvate de echipele de interventie ale Regiei Autonome de Distributie a Energiei Termice (RADET), relateaza Mediafax.

Viceprimarul Capitalei Eugen Nicolaescu a declarat miercuri ca au existat, in ultimele zile, probleme legate de scaderea temperaturii apei calde in Bucuresti, insa acestea au fost rezolvate.

„Am avut, in ultimele zile, probleme cu apa calda, in sensul ca temperatura acesteia, in anumite intervale orare si in anumite zone ale Capitalei, a fost mai scazuta decat in mod normal. Problemele au fost legate de temperatura agentului termic furnizat RADET de catre ELCEN, insa au fost rezolvate in cursul zilei de miercuri, astfel ca bucurestenii au apa calda si caldura la parametrii normali”, a spus Nicolaescu.

Reprezentantii Regiei Autonome de Distributie a Energiei Termice Bucuresti (RADET) au declarat anterior, ca furnizarea apei calde pentru consumatorii din Capitala se face in regim continuu, insa temperatura acesteia este redusa temporar cu 5-7 grade, pe timp de noapte, pentru asigurarea caldurii in apartamente.

Motivul acestei masuri, au eplicat cei de la RADET, era reprezentat de faptul ca furnizorul Regiei Autonome de Distributie a Energiei Termice Bucuresti (RADET) da agent termic, in aceasta perioada, la temperatura de 69 de grade Celsius, cu variatii de plus/minus cinci grade Celsius, in conditiile in care, „pentru asigurarea incalzirii si apei calde de consum in raport cu temperaturile exterioare, ELCEN trebuie sa furnizeze catre RADET agent termic la o temperatura de aproximativ 80 de grade Celsius”.

Astfel, au mai aratat cei de la RADET, regia a redus temperatura apei calde de la 55 de grade Celsius la 48-50 grade Celsius, „pentru a putea imbunatati parametrii de debit si temperatura pe timp de noapte”.

Reprezentantii RADET au mai precizat ca dificultatile in echilibrarea parametrilor de furnizare a apei calde si a caldurii sunt create de variatiile atmosferice din perioada actuala, „prin variatia de temperatura zi-noapte” respectiv trecerea de la trei grade Celsius noaptea, la temperaturi de 14-15 grade Celsius in timpul zilei.

in 1 octombrie, RADET Bucuresti a anuntat ca va incepe probele la cald in sistemul centralizat de incalzire, urmand ca furnizarea agentului termic sa se faca dupa trei nopti consecutive cu temperaturi de cel mult 10 grade Celsius.

Asociatiilor de proprietari care nu doresc sa beneficieze de energie termica pentru incalzire ca au posibilitatea sa-si regleze, sa limiteze ori sa refuze acest serviciu, inchizand vanele contoarelor aflate in subsolurile tehnice ale imobilelor, a mai precizat atunci RADET.

Potrivit Legii serviciului public de alimentare cu energie termica, debransarea instalatiilor interioare de incalzire si apa calda menajera ale consumatorilor de energie termica dintr-un condominiu nu poate fi efectuata in timpul sezonului de incalzire.

Potrivit prevederilor legale, furnizarea agentului termic pentru incalzire in regim permanent are loc daca timp de trei zile consecutiv, intre orele 18.00 si 6.00, se inregistreaza valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de plus 10 grade Celsius sau mai mici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here