Parteneriat între agenția de comunicare Vizimpact PR și Centrul de consiliere „Sfânta Alexandra Împărăteasa” pentru ajutorarea femeilor și familiilor aflate în dificultate

0
1150

Dâmbovița, decembrie, 2022. Agenția de comunicare Vizimpact PR a încheiat un parteneriat cu Centrul de Consiliere și Sprijin pentru Părinți și Copii „Sfânta Alexandra Împărăteasa”, cu scopul de a ajuta femeile în criză de sarcină, familiile aflate în dificultate și părinții care așteaptă să li se nască un copil. Alte forme de ajutor disponibile acestor familii sunt furnizarea de servicii de consiliere psihologică, asistență socială, orientare în carieră, consiliere juridică și alte programe de sprijin.

 

Mă bucură acest parteneriat pentru că astfel vom putea ajunge la mai multe femei, mame, copii și familii care au nevoie de ajutor și, din păcate, sunt foarte multe astfel de cazuri în România. Încercăm să aducem, atât cât putem, puțină speranță pentru unii oameni care nu găsesc sprijin în altă parte„, a declarat Alexandra Nadane, director executiv al Centrului „Sfânta Alexandra Împărăteasa”.

 

Prin acest parteneriat, Vizimpact PR va promova poveștile femeilor care beneficiază de serviciile Centrului de Consiliere și Sprijin  „Sfânta Alexandra Împărăteasa” și care au nevoie de un loc de muncă pretabil unui program de lucru special, având în vedere că sunt femei singure care au în grijă copii. Vizimpact PR va sprijini femeile aflate în căutarea unui loc de muncă pe propriul site, cărora le-a dedicat o secțiune specială, denumită Povești de bine, în care sunt cuprinse poveștile și așteptările fiecărei femei care participă în acest demers.

 

Cel mai recent proiect de întrajutorare a femeilor aflate în dificultate a fost organizat în luna noiembrie, prin organizarea unei sesiuni de training unui grup de femei beneficiare ale Centrului „Sfânta Alexandra Împărăteasa”, unde acestea au primit informații și sfaturi despre cum să se prezinte la un interviu de angajare, despre cum să-și structureze un CV și cum să abordeze un angajator.

 

Training-urile au fost susținute de doamna Carmen Voican, fondatoarea companiei HR Nouveau, care a ales să se implice în acest proiect pentru că dorește să ofere acestor femei șansele care până acum le-au fost refuzate.

 

„De câte ori nu vedem în anunțurile de recrutare: căutăm coleg dinamic, plin de entuziasm, care să se alăture unei echipe tinere” citat Carmen Voican, fondatoarea HR Nouveau. Numai văzând un astfel de mesaj te poți simți exclus. Nu este un lucru ușor să concurăm cu nevoia angajatorilor de a fi dinamici, plini de entuziasm și să facem față unui mediu de lucru tânăr, să fim disponibili etc.

 

Pe de altă parte, trăim vremuri dificile și pentru angajatori și pentru angajați sau cei care își caută un loc de muncă. Ultimii doi ani și jumătate ne-au scos atât de mult dintr-o matcă a firescului, care nici înainte nu era chiar firesc, încât au apărut tot felul de probleme, atât la angajatori, cât și la angajați. În tot acest context sunt mame care, pe lângă provocările legate de întreținerea unei familii monoparentale, trăiesc și provocarea de a găsi un loc de muncă.

 

Cunosc mulţi oameni care au făcut eforturi mari pentru a-şi găsi un nou loc de muncă, le-a luat peste un an şi a fost o experienţă dificilă. Cunosc oameni blocaţi într-o singură organizaţie, oameni care se identifică cu un singur rol sau meserie şi care devin în timp neangajabili, când contextul de business se schimbă.

 

Piaţa s-a schimbat foarte mult în ultimii ani, iar tehnologia continuă să schimbe modul în care muncim. Noi avem o vorbă: „ca să crești un copil ai nevoie de un sat întreg”. Practic, noi suntem făcuți să trăim împreună, să trăim în trib, chiar și în acest mediu în care a evoluat spectaculos tehnologia. Fiecare dintre noi suntem o parte din acest „sat” de care are nevoie o familie monoparentală. Mă întreb de fiecare dată: Ce pot face eu pentru cel de lângă mine? Să mă implic în acest proiect alături de Centrul de Consiliere „Sfânta Alexandra Împărăteasa”    …. a fost ceva ce eu am putut face pentru aceste femei cu povești de viață extraordinare.

 

Obiectivele pe care le-am avut pe agendă în cadrul acestor întâlniri s-au dus, pe de o parte, în direcția învăţării continue, ca dimensiune valoroasă atât în prezent, cât şi în viitor. Pe de altă parte, m-am axat pe perspectiva angajatorilor și nevoia de a fi performanți pentru a fi relevanți și a rămâne pe piață. Mediul actual de business ne arată că dacă nu ţinem pasul cu schimbarea, dacă nu ne reinventăm, nu dezvoltăm competenţe noi, rămânem în urmă şi devenim „candidaţi cu bagaj” sau „candidaţi dificili”. Ce este în puterea noastră? Ce este important pentru un angajator? Cum îi transmiți unui angajator că-ți dorești cu adevărat locul acesta de muncă? Cum ne prezentăm la un interviu? De ce este important ca noi, mamele să le fim un model copiilor noștri? Ce putem face pentru a maximiza șansele de a ne angaja? etc. Sunt doar câteva dintre subiectele pe care le-am parcurs împreună cu femeile care beneficiază de serviciile Centrului de consiliere „Sfânta Alexandra Împărăteasa”.

 

Despre Vizimpact PR

Vizimpact PR și-a propus inițierea unui program de relații publice cu scopul de inovare socială și responsabilitate față de mediu. Programul „PR pentru Oameni, pentru cei pe care nimeni nu i-ar face staruri” se bazează pe parteneriate cu organizații precum firme de recrutare și alte organizații reprezentative pentru mediul de afaceri din România care pot inlesni angajarea părinților singuri sau care sunt interesate să susțină, ca acțiuni de CSR (Corporate Social Responsibility) acest proiect.

Proiectul Vizimpact PR este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 4. Incluziunea socială și combaterea sărăciei, respectiv Muntenia-Sud. Obiectivul specific 4.16. Consolidarea capacității întreprinderilor de economie socială de a funcționa într-o manieră auto-sustenabilă. Titlul proiectului: Inițiativa socială în regiunea Sud-Muntenia. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României. Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro.

 

Despre Centrul de Consiliere și Sprijin pentru Părinți și Copii „Sfânta Alexandra Împărăteasa”

Centrul de Consiliere și Sprijin pentru Părinți și Copii „Sfânta Alexandra Împărăteasa” oferă gratuit servicii complexe de sprijin adresate femeilor în criză de sarcină, familiilor aflate în dificultate și părinților care așteaptă să li se nască un copil: consiliere psihologică, asistență socială, orientare în carieră, consiliere juridică și alte programe de sprijin. Acest centru își propune să ofere cât mai multor persoane șansa de a face alegeri sănătoase în concordanță cu valoarea vieții umane.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here