Philips se implică în lupta împotriva deșeurilor electronice

0
1877

Amsterdam, 30 septembrie 2021 – MMD anunță următorul pas în drumul său către sustenabilitate. Philips monitors colaborează cu Closing the Loop, un furnizor global de servicii de achiziții ecologice și TCO Development, organizația din spatele celei mai importante certificări de sustenabilitate IT din lume, TCO Certified, într-un proiect pilot de reducere durabilă a deșeurilor electronice și a monitoarelor în special. Proiectul este unul dintre cele 8 proiecte pilot finanțate de PREVENT Waste Alliance, o platformă de schimb și cooperare internațională care vizează minimizarea deșeurilor, eliminarea poluanților și maximizarea reutilizării resurselor. Cu acest program pilot, Philips monitors sprijină un proiect care extinde o soluție certificată care face ca electronicele să fie neutre, incluzând și monitoarele, stabilind noi standarde pentru industrie pe măsură ce cererea de achiziții ecologice crește.

Philips sprijină proiectul pilot de reducere a deșeurilor de monitoare cu CTL și TCO Development

Problema deșeurilor electronice
Deșeurile electronice reprezintă una dintre cele mai presante provocări cu care se confruntă astăzi societatea noastră. Potrivit unui raport al Platform for Accelerating the Circular Economy (PACE) si UN E-Waste Coalition[1], aproximativ 50 de milioane de tone de deșeuri electronice sunt generate în fiecare an, care sunt transportate în principal în Africa sau alte piețe emergente. În plus, un număr semnificativ de monitoare uzate este livrat în Africa pentru a fi folosit la mâna a doua. În Africa, majoritatea deșeurilor electronice nu sunt reciclate corespunzător din cauza lipsei de facilități și resurse adecvate. Doar cu plăci de circuit mici încorporate care ar face reciclarea mai utilă și substanțe chimice precum plumbul și mercurul, monitoarele de computer au fost considerate o problemă a reciclării și a economiei circulare pentru că reciclarea lor corespunzătoare nu generează venituri.

Aglomerându-se în depozitele de deșeuri, monitoarele aruncate prezintă un risc semnificativ atât pentru sănătate, cât și pentru mediu, deoarece componentele toxice și substanțele chimice pot pătrunde în apele subterane, pot pune în pericol viața marină și pot polua pământul din jur. Expunerea prelungită la căldură și soare poate duce la evaporarea substanțelor chimice în aer, provocând poluarea aerului și deteriorând atmosfera. Odată cu nevoia în continuă creștere de electronice de larg consum, sunt necesare soluții eficiente pentru gestionarea deșeurilor electronice.

Alături de Closing the Loop (CTL) și TCO Development, Philips face acum un pas durabil în fața provocării e-deșeurilor. În proiectul pilot ECoN, Philips oferă suport CTL și coaliției de parteneri transnaționali precum institutul de cercetare Öko-Institute e.V. și parteneriilor locali nigerieni Verde Impacto, Hinckley Recycling și SRADev în extinderea unui sistem de compensare a deșeurilor pentru a include monitoarele și pentru a extinde certificarea TCO Certified Edge. Proiectul este finanțat de PREVENT Waste Alliance, o inițiativă a German Federal Ministry for Economic Cooperation and Development (BMZ).

Conceptul de waste compensation închide ciclul de viață al electronicelor – cu o taxă adăugată la prețul de achiziție al produselor electronice noi, CTL lucrează cu partenerii locali pentru a colecta dispozitive vechi și a le recicla în siguranță. Deșeurile colectate sunt utilizate pentru a compensa un dispozitiv nou; face ca dispozitivul să fie neutru în ceea ce privește deșeurile. Pentru a extinde schema de compensare pentru a include monitoare, CTL și Philips monitors lucrează împreună cu German Öko-Institut, o organizație independentă de cercetare și consultanță de mediu independentă, care să demonstreze și să confirme procesul în cazul monitoarelor. CTL asigură trasabilitatea, transportul și reciclarea în siguranță a deșeurilor colectate, în timp ce Öko-Institut se concentrează pe riscurile de mediu și sociale, precum și pe asigurarea solidității serviciului.

„Lumea noastră se schimbă într-un ritm rapid – în ceea ce privește tehnologia, dar și în ceea ce privește mediul înconjurător. Cu proiectul ECoN, ne-am angajat să ne confruntăm cu una dintre cele mai mari provocări ale industriei electronice și să sprijinim un proiect pilot care are ca scop soluționarea acestei probleme – nu numai prin reducerea amprentei noastre de deșeuri, ci și prin stabilirea unui proces certificat – stabilirea unei noi sustenabilități standard pentru industria monitoarelor”, declară Stefan van Sabben, Global CSR și Sustainability Senior Manager la MMD, Philips monitors.

Suntem foarte încântați să facem echipă cu monitoarele Philips pentru a confirma că reducerea cantității de deșeuri electronice are sens pentru business-uri, mediu și societate. Este minunat să putem lucra cu un partener care împărtășește motivația noastră de a ne schimba planeta în bine și este gata să ducă sintagma „business for good” la nivelul următor prin implicarea în proiectul pilot ECoN, finanțarea colectării și tratamentului legal și responsabil de deșeurile electronice în țările în curs de dezvoltare. Cu Philips monitors alături, suntem siguri că includerea ecranelor în procesul de waste compensation va fi un succes”, declară Joost de Kluijver, Fondator si CEO al CTL.

Conceptul de compensare a prejudiciilor cauzate de deșeuri este deja o normă pentru achizițiile publice și este recunoscut ca o soluție de achiziții verzi – sau „neutre în ceea ce privește deșeurile” – pentru telefoane, laptopuri și tablete. În ultimii opt ani, CTL a împiedicat mai mult de 3 milioane de telefoane mobile să ajungă în depozite, colectându-le și reciclându-le în siguranță, ajutând astfel mai mult de 2000 de persoane să obțină venituri suplimentare printr-un loc de muncă sigur.

Philips sprijină reciclarea responsabilă și durabilă a monitoarelor cu implicarea partenerilor locali

 

Pagina proiectului pilot: https://prevent-waste.net/en/pilotprojects/nigeria/

Acest proiect este finanțat de PREVENT Waste Alliance, o inițiativă a Ministerului Federal German pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (BMZ). Mai multe informatii: https://prevent-waste.net/en/

Aflați mai multe despre monitoarele verzi ale monitoarelor Philips: https://www.philips.co.uk/c-e/so/monitors/green-monitors

 

 

 

Despre MMD
MMD-Monitors & Displays Holding BV („MMD”), înregistrată în Olanda, cu sediul central în Amsterdam, este o companie deținută în totalitate de TPV Technology Limited („TPV”), care este unul dintre cele mai importante monitoare și LCD din lume Producătorii de televizoare.

MMD-Monitors & Displays Holding BV („MMD”) comercializează și vinde exclusiv afișaje LCD marca Philips în întreaga lume sub licență comercială de Koninklijke Philips NV Prin combinarea promisiunii mărcii Philips cu expertiza de fabricație a TPV în afișaje, MMD utilizează o abordare rapidă și concentrată aducerea pe piață a produselor inovatoare.

https://mmdmonitors.com

 

About Closing the Loop

Closing the Loop este o întreprindere socială care oferă propuneri ecologice pentru tehnologie neutră în materie de deșeuri. Fondată în 2012, compania premiată cu impact pozitiv lucrează cu industria tehnologică și comunitatea ONG-urilor și este implicată în cercetare (circularitate, reducerea deșeurilor și abilitarea comunității informale). Închiderea buclei îi ajută pe utilizatorii și vânzătorii de tehnologie din întreaga lume să facă un prim pas către un consum durabil, printr-un serviciu pragmatic, pozitiv și bazat pe valoare numit compensarea deșeurilor.

Aflați mai multe la https://closingtheloop.eu/

 

 

Despre TCO Certified

Cu peste 30 de ani de experiență, TCO Certified este cea mai importantă certificare de sustenabilitate mondială pentru produsele IT. Criteriile noastre complete sunt concepute pentru a stimula responsabilitatea socială și de mediu pe tot parcursul ciclului de viață al produsului. Acoperind 11 categorii de produse, inclusiv afișaje, computere și dispozitive mobile, conformitatea este verificată independent, atât pre, cât și după certificare.

 

[1] A New Circular Vision for Electronics: Time for a Global Reboot, World Economic Forum, Switzerland, 2019 http://www3.weforum.org/docs/WEF_A_New_Circular_Vision_for_Electronics.pdf

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here