Poţi să nu plăteşti rata la bancă până la doi ani

0
777
ghiseu-banca-2

ghiseu-banca-2Teama de a nu-si pierde locul de munca i-a determinat pe români să amâne contractarea unui împrumut.

 Creşterea însemnată a numărului de şomeri din ultimul an, până la o rată de 8,36% în martie, şi teama de a nu rămâne fără un loc de muncă i-au determinat pe mulţi români să-şi ia gândul de la contractarea vreunui împrumut. Bancile, care s-au ars deja cu multi clienti restantieri ramasi fara loc de munca, au cautat solutii: ofera credite cu polite de somaj.
 
Banci precum BCR, GarantiBank, CEC Bank, Bancpost si Piraeus Bank au lansat in ultimele luni astfel de produse.
Practic, asigurarea de somaj iti va plati rata la banca pentru aproximativ doi ani, in functie de banca,  in caz ca ramai fara loc de munca.
 
La BCR de exemplu clientul va beneficia de plata ratelor pe o perioada de 24 de luni, dar nu mai mult de noua luni pentru un eveniment. Pentru intregul pachet de asigurari, ce acopera si riscul de invaliditate si cel de incapacitate temporara de munca, clientul trebuie sa plateasca lunar 0,2% din valoarea imprumutului.
 
 
Bancpost a lansat un credit ipotecar cu asigurare pentru maximum 12 rate in caz de somaj in primii trei ani si polita de viata pe toata durata imprumutului, pentru care nu percepe comision lunar de administrare.
 
La CEC Bank, la creditele de nevoie personale cu asigurare de somaj, asigurarea preia ratele pentru o perioada cumulata de maximum 18 luni.
 
GarantiBank a lansat un credit nou pentru nevoi personale, care are atasat un produs de asigurare ce acopera, printre altele, pierderea involuntara a locului de munca, incapacitatea temporara de munca, invaliditatea totala si permanenta si deces din orice cauza.
 
In cazul in care iti pierzi locul de munca polita de asigurare ofera acoperire pentru o perioada de cel mult 18 luni in care nu platesti rata.
 
Clauza intra in vigoare pe baza adeverintei de la oficiile fortelor de munca in care este certificat statutul de somer. (Sursa: incont.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here