POPP&ASOCIATII este o companie cu sediul in Bucuresti, ce a fost infiintata in anul 2002, ca societate cu raspundere limitata, cu capital integral romanesc.
Domeniul in care firma isi desfasoara cu preponderenta activitatea este cel care se ocupa cu activitatea de consultanta, expertizare si elaborare de proiecte de rezistenta pentru structuri de constructii.
Colectivul acestei companii este format din specialisti de cea mai inalta calificare in domeniu, cu realizari remarcabile de-a lungul anilor.
Conducatorul acestui colectiv este Domnul Profesor Universitar Dr. Inginer Traian Popp. Domnul Popp este Membru al Academiei de Stiinte Tehnice din Romania. Este membru in diferite comisii si comitete din tara si strainatate, consultant al MTCT precum si membru al Comisiilor de Atestare a Verificatorilor si Expertilor Tehnici de pe langa Ministerul Transporturilor Construcţiilor si Turismului.
Indelungata activitatea a Domniei sale, care insumeaza circa 50 ani, a avut ca obiect atit activitatea stiintifica (timp de citeva decenii a predat cursuri Teoria Structurilor in cadrul Institutului de Arhitectura lon Mincu din Bucuresti, precum si in alte institutii de Invatamant superior) cat si in activitatea de proiectare in domeniul constructiilor. A elaborat si publicat numeroase studii in domeniul ramurilor fundamentale ale ingineriei de constructii, bucurindu-se de a larga recunoastere.
A participat (de multe ori ca sef de proiect) la elaborarea proiectelor de rezistenta pentru structurile constructiilor a numeroase si importante obiective dintre care amintim: Sala Palatului, Teatrul National din Bucuresti, Televiziunea Romana, Palatul Parlamentului (fosta Casa a Poporului), Blocul Unic, Macul Rosu, Hotel Intercontinental Bucuresti, Universitatea din Alger, statiunile de la Marea Neagra, statiunea Porto Caras (Grecia), diverse ambasade ale Romaniei din strainatate, etc.
ACTIVITATE
Activitatea sectorului de proiectare al firmei, de la infiintarea acesteia, a vizat largi directii de activitate in domeniul consultantei, expertizarii, precum si elaborarii proiectelor de rezistenta pentru structuri de constructii. Firma selecteaza lucrari dificile avand preocuparea de a implementa tehnica noua si metodele cele mai evoluate de analiza in domeniul static si dinamic, liniar si neliniar. Inalta pregatire a membrilor firmei permite abordarea diverselor tipuri de constructii: civile, industriale, socio-culturale, etc.
PROIECTARE
Cladire birouri, Piata Charles de Gaulle, Bucuresti
In Piata Charles de Gaulle din Bucuresti se afla o cladire de birouri, avand regim de inaltime 5 subsoluri, parter si 17 etaje, o adancime de cca. 16.20 m (inclusiv radierul) si o inaltime deasupra terenului de aproape 70 m. Structura de rezistenta a fost proiectata si executata conform tehnologiei „top-down”, tehnologie folosita in tarile avansate, dar neutilizata pana in prezent in Romania la cladirile civile. In mare, aceasta tehnologie consta in realizarea simultana a unui nivel de suprastructura si a unuia de infrastructura, pornind, de exemplu, de la cota parterului in jos si in sus, astfel ca in momentul definitivarii infrastructurii este realizata si o parte importanta din suprastructura. Solutia este atractiva in primul rand din punct de vedere al rapiditatii de executie. Foarte important este aspectul privind siguranta executiei infrastructurii, in comparatie cu alte solutii mai rar utilizate, cu reducerea la maxim a riscurilor in ceea ce priveste rezistenta si stabilitatea constructiilor invecinate, mai ales in contextul actual al realizarii subsolurilor adanci in Romania.
Sediul „UNIUNEA ARHITECTILOR”, str.Dem Dobrescu nr. 5
Imobilul a fost construit in jurul anul 1884 cu un subsol, parter, un etaj si mansarda. In anul 1992 Uniunea Arhitectilor a organizat un concurs avand drept tema proiectul „Sediul Uniunea Arhitectilor). Noua constructie se dorea a avea un regim de inaltime 2S+P+8E cu inaltimea maxima la cornisa de cca.24.OOm fata de cota 0.00 m. Ridicarea imobilului a fost legata de pastrarea zidurilor de fatada, considerate monument istoric, deci si a fundatillor acestora precum si atasarea fatadei la noua cladire. Pentru a se asigura rezistenta si stabilitatea zidurilor existente, pe perioada lucrarilor, pana la alipirea structurii noi, si pentru a se realiza demolarea peretior interiori este necesara crearea unei structuri provizorii. De aceea, s-au folosit triangulatii metalice partiale care constau in: doua profile U200, asamblate chesonat (impotriva pierderii stabilitatii), la care se adauga cateva elemente intinse, respectiv tiranti pretensionati, realizati din otel beton cu diametrul de 20 mm.
Consolidare si extindere Hotel Majestic
Corpul nou al Hotelului Majestic este o cladire avand regim de inaltime S+P+5E. Cel de al cincilea etaj este de fapt un duplex desfasurat pe doua niveluri ocupand astfel si spatiul din cadrul cupolei metalice a acoperisului.
Cerintele arhitectural functionale care, pe de o parte impuneau inscrierea cladirii in ansamblul urbanistic local, iar pe de alta parte cereau realizarea unor spatii si dotari care sa satisfaca necesitatile unui hotel de 4 stele, au condus la realizarea unei structuri de rezistenta cu solutionari diferite si multiple, in functie de tipul elementului structural, al pozitiei si al functiei pe care acestea il ocupa in cadrul structurii.
Avand in vedere spatiul limitat in plan pe care aceasta cladire il are, in urma consultarii dintre proiectantii de rezistenta si arhitectura, s-a optat pentru un sistern constructiv dual – cu cadre si pereti din beton armat. Pentru a se evita pe cit posibil obturarea unor spatii, s-a urmarit dispunerea peretilor de rezistenta pe conturul cladirii si izolat la interior , in principal in zona bateriilor de lifturi. O problema in conformarea lor a fost aceea ca acestia sa fie suficient lestati pentru a nu induce eforturi de intindere la nivelul fundatiilor lor. Faptul ca la interior, din considerente legate de spatiu, se gasesc numai stalpi, a condus la deschideri si travei mari.
Astfel, daca la subsol si la parter planseele au fost rezolvate in solutie clasica, rezemate pe grinzi (inalte de 70 cm, cele longitudinale si de 50 cm, cele transversale), la etajele superioare, in deschiderea dinspre fatada, dupa directia longitudinala, au fost prevazute niste grinzi de 70 cm inaltime, iar dupa directia transversala planseul s-a realizat cu ajutorul unor nervuri de 40 cm inaltime dispuse la cca. 47,5 cm interax. Acestea s-au realizat cu corpuri ceramice de umplutura de tip PhoroTherm 45, care sa conduca la un consum mic de cofraj si la cresterea productivitatii. Aceste corpuri au fost dispuse si pentru asigurarea unor conditii fonice si de umiditate optime. Peste aceste corpuri s-a realizat o suprabetonare de 6 cm grosime, armata cu plasa STM. Aceasta rezolvare a aparut necesara datorita inaltimii relativ mici de nivel dictata de nivelurile hotelului vechi care, in cazul dispunerii unor grinzi de 70 cm inaltime si dupa directia transversala, ar fi facut imposibila amplasarea unor trasee de instalatii mai importante, orizontale dupa directia longitudinala (de fapt in lungul coridorului dintre camere, de la etajele superioare). Planseul de peste etajul 4 este deosebit de subtire, datorita conditiilor arhitecturale. El a fost realizat din grinzi metalice 1200 dispuse la un interax de 55 cm si o suprabetonare de 5 cm. Spatiul dintre nervuri a fost completat, de asemenea, cu corpuri ceramice de umplutura.
CONTACT:
Tel: 021-317.88.28,317.88.29
Fax: 021 – 317.88.30
e-mail: [email protected]
Traian POPP
[email protected]
Dragos MARCU
[email protected]
Madalin COMAN
[email protected]
Site web: www.popp-si-asociatii.ro