Poveștile care schimbă jocul

0
1507

De la idee la Unicorn, de la economie tradițională la digitalizare: cele mai curajoase inovații tehnologice

și parteneriate franco-române,

pe scena Forumului economic Poveștile care schimbă jocul”, din 19 iunie

 

 

Unicornii vorbesc tech. În economia viitorului clișeele naționale se estompează și lasă locul inovației, ambiției și tehnologiei.

 

 

Clément BOULAIS, Head of growth La French Tech (acceleratorul de scale-up-uri din cadrul Ministerului de Finanțe al Franței) și Vargha MOAYED, Chief Strategy officer UiPath (primul unicorn românesc pe cale să devină decacorn și să intre la bursa Nasdaq) vor vorbi pe 19 iunie la cel mai original forum economic franco-român organizat în România – “Poveștile care schimbă jocul” . Cei doi vor deschide secțiunea dedicată economiei viitorului, care își propune să pună față în față stereotipurile naționale cu noile tehnologii și cooperarea trans-frontalieră.

 

„Pe măsură ce UiPath a devenit o companie globală, am creat o cultură care îmbină modestia naturală a românilor cu îndrăzneala pe care am învățat-o de la colegii noștri americani. Această combinație unică este una din cheile succesului nostru”, a declarat presei Vargha MOAYED, Chief Strategy Officer UiPath, în prefațarea evenimentului.

 

Forumul “Poveștile care schimbă jocul” este organizat de Camera Franceză de Comerț și Industrie din România (CCIFER) și Consilierii de Comerț Exterior ai Franței (CCEF) și va provoca peste 45 de lideri români și francezi să confrunte stereotipurile inter-culturale prin afacerile de succes create, inovațiile tehnologice din domenii economice cheie, prin viziunea de anvergură și orientată spre viitor.

 

Sesiunile dedicate digitalizării industriilor din cadrul Forumului includ:

 

Viziunea viitorului: despre oportunități economice dincolo de frontiere, cu:  Jean-Luc di PAOLA-GALLONI, Vice-Președinte Afaceri Externe și Sustenabilitate Valeo Group (furnizor automotiv mondial, certificat Top Angajator 2019 în România, Europa și Global), Costin BORC, Director SNEF Europa de Est (furnizor francez de soluții multi-tehnice în sectorul ener­getic, maritim, in­frastruc­turi industriale şi terţiare, sectorul nuclear şi cel al teleco­muni­caţiilor) și Bogdan HEREA, CEO Pitech Plus (scale-up românesc ce oferă soluții software la nivel internațional), moderat de Gregoire VIGROUX, președintele French Tech Bucharest (incubatorul de afaceri francez care se deschide și în București, pentru scalarea business-urilor românești).   

 

Agricultură: Care este rolul digitalizării și cum poate schimba paradigma în agricultură, pentru a asigura hrana viitorului și protecția mediului? Dezbatere cu: Adrian DRĂGAN, General Manager Timac Agro România și Conf. Dr. Mugur JITEA, profesor la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj, moderat de Dan PETRE, Head of SGRI Business Line Crédit Agricole Bank Romania.

 

Investiții: După 30 de ani de cooperare franco-română, ce surse de investiții noi există? Ce sectoare au prioritate? Ce impact au stereotipurile naționale?  Dezbatere cu: Frederic LAMY, Director General Leroy Merlin,  Silviu AGAPI, Director General Thales (servicii de înaltă tehnologie în industriile aerospațială, apărare și electronică), moderat de  Bruno LEROY,  Fondator și Asociat Leroy și Asociații.

 

Energie: Cum accelerăm tranziția energetică a României? Ce oportunități sunt? Ce obstacole? Dezbatere cu: André LIMON, General Manager Saint Gobain România și  Cristian BUZAN, Director General Engie Servicii România, moderat de Richard SENTKAR, Country Manager România BNP Paribas.

 

Aceste sesiuni ale Forumului se adresează profesioniștilor, oamenilor de afaceri și jurnaliștilor interesați de inovație și de impactul noilor tehnologii asupra economiei românești, în context global. Discuțiile vor fi în română și franceză, cu traducere simultană, iar participarea este gratuită pentru întreg publicul.

 

Jurnaliștii sunt invitați să se acrediteze prin completarea formularului de la acest link: https://forms.gle/ZAfy2zxfsjJeGdRX7.

 

———————————————–

INFORMAȚII DE BACKGROUND

 

Forumul economic franco-român “Poveștile care schimbă jocul”

19 iunie 2019, 09:00 – 17:00, JW Marriott Bucharest Grand Hotel

AGENDA: http://bit.ly/2IrrP0B.

 

Keynote Speakeri:

Clément BOULAIS este Head of Growth de la Mission French Tech în cadrul Ministerului de Finanțe și Conturi Publice francez. El este responsabil de obiectivele de creștere ale scale-up-urilor franceze, în cadrul a două programe: Next40 (competiție pentru 40 de companii tinere din Franța care au potențialul de a deveni unicornii de mâine) și Pass French Tech (program național pentru start-up-urile franceze în stadiu de hiper-creștere, pentru ghidare și scalare la nivel inetrnațional, prin simplificarea procedurilor administrative). Boulais a fost în fruntea scale-up-ului Finamatic, un fintech francez cu creștere spectaculoasă, care ajută antreprenorii să decripteze jargonul financiar și să obțină finanțările dorite, printr-un proces automatizat și intuitiv. Compania a fost achiziționată de Grupul GAC – consultanță internațională pentru inovare și performanță în afaceri – prezent și în România. Anterior, Boulais a fost partener al companiei Leetchi.com timp de patru ani până la achiziționarea acesteia de către Crédit Mutuel Arkéa. Leetchi este cea mai creativă platformă  de crowdfunding european, cu 12 milioane de utilizatori, destinată proiectelor creative și solidare : proiecte umanitare, ajutor reciproc, mediu, studii, aniversare,  căsătorie etc.). Clément Boulais este absolvent al școlii de afaceri Toulouse Business School (Master în Management Internațional) și al universității din Madrid Universidad Complutense de Madrid (licență în Comerț și Arte Frumoase).

 

 

Vargha MOAYED, Chief Strategy officer al UiPath, primul unicorn românesc devenit cel mai valoros startup din domeniul inteligenței artificiale (AI), fondat de antreprenorii români Daniel Dines și Marius Tîrcă.  Moayed definește strategia UiPath și îi consiliază pe fondatori și pe CEO în probleme strategice. Este consultant, antreprenor multiplu și coach de top management, acumulând 30 de ani de experiență de lucru. Înainte de a se alătura  echipei UiPath, Moayed a fost partener la Ernst&Young unde a condus serviciile de consultanță din România și a construit Centrul de Excelență RPA pentru EMEA. Vargha Moayed a lucrat într-o gamă largă de industrii, de la industria high-tech, telecom, la industria de retail, în multe regiuni ale lumii. Vargha Moayed a fondat o companie de software, un incubator high-tech împreuncă cu Goldman Sachs, în calitate de investitor principal, și o firmă de consultanță de management de tip boutique. A lucrat pentru McKinsey & Company în America de Nord și a fost VP al dezvoltării corporative pentru First Data, o firmă din top Fortune 500. Deține o diplomă de licență de la Sup de Co Montpellier Business School din Franța și un MBA de la Școala Wharton din SUA. Este fluent în limbile franceză, engleză și cunoaște limba spaniolă.

————————————————————————————————-

Forumul Economic Franco-Român face parte din Sezonul cultural România-Franța 2019, desfășurat în România în perioada 14 aprilie -14 iulie. Cu sloganul „Uitați clișeele!”, sezonul acoperă o gamă variată de domenii: teatru, dans, muzică clasică și contemporană, arte vizuale, cinema, educație, știință, patrimoniu, literatură, turism, economie.

CCIFER și membrii săi se implică în Sezonul Cultural Franța – România atât prin finanțarea programului, cât și prin organizarea de activități care să pună în valoare resursele de modernizare și de dezvoltare de la nivelul mediului de afaceri franco-român.

CCIFER:  O comunitate de afaceri fondată pe savoir-faire-ul francez, Camera de Comerț și Industrie Franceză în România (CCIFER) este un lider angajat în dezvoltarea durabilă a persoanelor, a companiilor și a României. CCIFER reunește  peste 550 de companii franceze și române care reprezintă 18 Mld de euro și peste 125,000 de locuri de muncă. Companiile membre sunt lideri în mai multe sectoare de activitate care formează economia locală.  CCIFER exprimă o poziție comună a societăților membre și a investitorilor francezi în România în dialogul cu autoritățile publice.

CCEF: Consilierii de Comert Exterior ai Frantei (CCEF) fac parte dintr-o rețea internațională de 4000 de membri –  reprezentanți de companii și experți, selectați pentru competențele și experiența lor internațională, pentru a contribui la dezvoltarea prezenței economice a Franței în lume și a consolida relațiile franco-locale.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here