Bioprintingul tridimensional este una dintre cele mai promitatoare aplicatii pentru aditivii de fabricatie din domeniul medical.
Intre 26 si 29 septembrie ai ocazia sa vezi la PRINT&SIGN 2017 cum functioneaza prima bio-imprimanta 3D din Europa de Est, realizata in România de Symme 3D, producatorul timisorean de imprimante ultraperformante.
Calin Brandabur, CEO Symme 3D, iti va povesti cum a reusit (alaturi de alti patru tineri entuziasti) sa plaseze România pe harta bioprintingului mondial, la numai un an de la infiintarea companiei.
Conceptul este, practic, la inceput, compania reusind pâna acum sa puna bazele unei astfel de imprimante – bio-imprimanta Symme3D poate printa cu un singur tip de celule stem (tesut). Cu toate acestea, OncoGen, singurul Centru de Terapii Genetice si Celulare in Tratarea Cancerului din România, a intuit imediat practicabilitatea unui astfel de echipament: celulele canceroase sunt diferite, ceea ce inseamna ca pot fi printate doua tipuri de tesuturi – cel canceros si cel sanatos.
“Ceea ce facem acum cu bioprinterele este sa printam tumori canceroase cu celulele prelevate de la pacient, carora le administram medicamentatie pentru a vedea exact care medicament are mai mare efect asupra tumorii si mai putin efect asupra tesutului sanatos”, explica Calin Brandabur, CEO Symme3D.
Vino in standul rezervat companiei Symme 3D (18A) si la Conferinta 3D Printing din 28 septembrie (care se va desfasura in sala Cupola a Pavilionului Central din Romexpo Bucuresti, incepând cu ora 10:00) si vei afla tot ceea ce te intereseaza.