Provident Financial România primește, pentru al doilea an consecutiv, certificarea Angajator de Top, pentru anul 2020.
- Cum arată o zi obișnuită pentru angajații români din sectorul privat
București, 13 februarie 2020. Provident Financial România, unul dintre cei mai mari angajatori britanici din ţară, cu aproape 14 ani de activitate neîntreruptă pe piață, primește, pentru al doilea an consecutiv, certificarea de Angajator de Top pentru 2020, acordată de Top Employer Institute din Olanda. Provident este astfel singura companie din industria financiară nebancară din România care primește această recunoaștere pentru doi ani consecutiv.
Top Employer Institute este cel mai prestigios institut din domeniu, certificarea sa oferindu-se în baza unui proces riguros de evaluare a tot ceea ce reprezintă o companie, la nivel de resurse umane: procese, politici dar și punerea acestora în practică. Procesul de evaluare vizează strategia de resurse umane, programele de învățare și dezvoltare, cultura organizațională, tehnologia folosită și beneficiile oferite angajaților.
„Angajator de Top este despre cum înţelegem nevoile angajaţilor noştri şi le transpunem în strategiile pentru fiecare an. Nu e suficient ca o strategie pentru oameni să sune bine, să fie de manual, ci trebuie să surprindă toate aspectele importante pentru ei: echilibrul dintre viaţa personală şi birou, beneficiile pe care le primesc şi respectul pe care îl are fiecare dintre noi pentru timpul colegilor. Am încercat să creăm o cultură a echilibrului, astfel încât fiecare dintre angajaţii Provident să simtă că munca şi timpul lui sunt apreciate corect, nu doar prin recunoaştere financiară sau oportunităţi de dezvoltare, ci şi prin activităţi care să le creeze o stare de bine la birou”, a declarat Florin Bâlcan, directorul general al Provident Financial România.
Potrivit unui sondaj realizat la comanda Provident, pentru 4 din 10 angajați români din sectorul privat o zi obişnuită din timpul săptămânii înseamnă mers cu mașina la birou, lucru în open space, trei pauze pe zi, două cafele și 6-8 ore de muncă.
Puţin sub jumătate dintre respondenţi spun că își încep ziua de lucru înainte de ora 8:00, o treime între 8.00 și 9.00, iar peste 15% ajung la birou cel târziu la ora 10:00. Pentru aproape două treimi dintre ei, drumul spre serviciu durează cel mult jumătate de oră dar o mică parte dintre respondenţi spun că au nevoie de peste o oră ca să ajungă la muncă. Cum petrec acest timp? Aproximativ 40% ascultă muzică sau radio iar 10% citesc.
În mod surprinzător, 35% dintre respondenți au declarat că nu au nicio ședință pe săptămână, iar 3 din 10 au doar una. 2 din 10 români angajați în mediul privat participă la 2 sau 3 ședințe pe săptămână. În ce privește timpul de muncă, 4 din 10 români consideră că lucrează efectiv între 6 și 8 ore pe zi, iar peste un sfert (28%) între 4 și 6 ore.
Aproape jumătate (48%) dintre respondenți au declarat că sunt mulțumiți de șeful lor și doar o șesime și-ar schimba șeful dacă ar avea această posibilitate. În schimb, în ce privește salariul pe care îl primesc, 63% dintre corporatiștii din România spun că ar fi loc de mai bine, 23% nu sunt deloc nemulțumiți și doar 15% consideră că banii pe care îi primesc sunt pe măsura valorii muncii lor.
Eșantionul studiului este compus din 1316 respondenți și reproduce din punct de vedere al principalelor caracteristici structura socio-demografică a populaţiei utilizatorilor de Internet din România. Rezultatele acestui sondaj pot fi extrapolate, cu o minimă marjă de eroare, populaţiei adulte din mediul urban, cu acces la internet.
Despre Provident Financial România
Provident Financial România face parte din grupul britanic International Personal Finance (IPF), cel mai mare furnizor de credite la domiciliu din Europa. Grupul are 2,4 milioane de clienți în 9 țări din Europa, precum şi în Mexic și Australia. IPF este unul dintre cei mai mari angajatori britanici din Europa Centrală și de Sud-Est și companie internaţională listată la Bursa din Londra. Din 2006, Provident a investit în România peste 325 de milioane de euro și a contribuit la bugetul de stat cu taxe în valoare de peste 113 milioane de euro. Cu aproape 2.000 de angajaţi, compania este al doilea cel mai mare angajator britanic din România. Provident dezvoltă și susține diverse proiecte de responsabilitate socială – programe de educație financiară, dezvoltarea tinerelor talente, sprijinirea grupurilor defavorizate – în care a investit până acum peste 1,1 milioane de euro.