Reprezentantii CNSLR-Fratia si CSDR au revenit, sambata, la negocierile cu Guvernul privind salarizarea unitara si pensiile, dupa ce, vineri, s-au retras de la discutii invocand ca premierul a batut cu pumnul in masa si le-a impus sa accepte prezenta unor colegi, potrivit membrilor Executivului.
Liderii confederatiilor sindicale CNSLR-Fratia si CSDR s-au retras de la discutiile de vineri cu premierul Emil Boc, nemultumiti de atitudinea acestuia, care „a batut cu pumnul in masa” si le-a spus „daca nu va convine, vedeti-va de drum” , atunci cand sindicalistii au reclamat reprezentarea altor colegi la discutii.
Premierul i-a chemat pe liderii sindicali sa revina la discutii, spunand ca el nu a trimis pe nimeni acasa si ca daca exista orgolii intre diferite organizatii sindicale, acestea trebuie rezolvate in alta parte, nu in intalnirile cu reprezentantii Guvernului.
Liderul CNSLR-Fratia, Marius Petcu, a declarat, vineri, agentiei MEDIAFAX ca peste 10.000 de sindicalisti afiliati la confederatie vor participa la un miting si un mars organizate in Capitala, de 1 mai, urmand ca, timp de noua zile, actiunile sa continue cu pichetari ale sediilor prefecturilor din tara si al Guvernului, planul de actiuni fiind decis in urma cu o zi de federatiile membre.
La finalul discutiilor de vineri cu premierului, presedintele Blocului National Sindical, Dumitru Costin, a declarat ca, incepand de luni, va fi constituita o echipa tehnica de specialisti care va incerca sa gaseasca o solutie fezabila privind majorarea salariului minim pe economie de la 600 la 705 lei .
El s-a aratat multumit de „micul pas inainte” cu privire la legea pensiilor, prin confirmarea plafonului minim de 40 la suta din salariul mediu pe economie.
Reprezentantii sindicalistilor prezenti, vineri, la discutiile cu premierul Emil Boc au subliniat insa ca nu renunta la protestele anuntate pana nu obtin salariul minim pe economie de 705 lei si modificari la legea salarizarii unice si la cea a pensiilor. (Mediafax)