Vremurile sunt grele, nimeni nu poate contesta asta. Chiar si investitorii cu lichiditati se gandesc de doua ori inainte sa plaseze bani in afaceri noi. insa unele domenii sunt mai ofertante decat celelalte, iar restaurantele sunt pe lista celor mai protejate afaceri pe timp de criza.
“Oamenii ezita sa cumpere o casa, o masina, terenuri… Cu alte cuvinte, clientii se feresc sa bage bani multi in proprietati, caci acestea pot sta blocate pe termen lung. Dar oamenii au NEVOIE sa manance. Este o necesitate. Iar la cat de dinamica este viata acum, oricine are nevoie de un restaurant la indemana. Tocmai de asta, investitia intr-un restaurant de calitate asigura in acest moment succes pe termen mediu si lung.”, declara Sorin Diamandi, proprietarul restaurantului Jardiniere. Dealtfel, Sorin Diamandi este unul dintre temerarii care a investit intr-un nou restaurant pe piata din Bucuresti.
A investit 30.000 euro si asteapta sa incaseze inca de 10 ori pe atat pana la sfarsitul anului, dar prefera sa nu lucreze cu bancile
Diamandi a evitat sa lucreze cu bancile pentru restaurantul Jardiniere. Piata creditelor este una dificila iar bancile sunt reticente atat in finantarea afacerilor mari, cu traditie, cat si a celor noi. in aceste conditii, Diamandi a preferat sa finanteze afacerea integral cu fonduri proprii. Tocmai de aceea, miza este mare iar planul de afaceri pe care l-a dezvoltat, strict. “Anticipez incasari de 25.000 euro pe luna, adica pana la sfarsitul primului an de activitate ar trebui sa incasez 300.000 euro. Nu concep nimic sub aceste sume si din experienta pe care o am, acest calcul este cat se poate de pertinent, mai ales pentru un restaurant din centru, cum este Jardiniere.” Restaurantul Jardiniere este localizat pe strada Leonida, nr.11, in apropiere de Piata Romana. Sorin Diamandi are o experinenta de zece ani in domeniu, din care sapte in management.