Unele dintre cele mai gustoase preparate sunt realizate din carne de pui motiv pentru care exista nenumarate retete in acest sens. De la clasicele snitele si pana la tocanite sau fripturi, carnea de pui este consumata zilnic de miliarde de oameni de pe intreg globul pamantesc.
Cei care isi doresc sa incerce un preparat savuros pot gati cu incredere pui shanghai. Reteta este una destul de simpla si nu necesita ingrediente mult prea complicate ceea ce inseamna ca poate fi pregatita cu lejeritate chiar si de o persoana fara prea multa experienta in bucatarie. Chiar daca preparatul poate fi servit in majoritatea restaurantelor si pub-urilor in tara, gospodinele prefera sa il pregateasca acasa pentru a-i oferi un pic mai multa savoare.
Ingrediente necesare pentru pregatirea unui pui shanghai:
- Carne de pui, preferabil piept de pui fara piele si fara os
- 3 oua
- Putin usturoi pentru savoare
- 250 gr pesmet
- 200 gr faina
- 50 gr susan
- Ulei
- Sare
- Piper
- Curry
- Busuioc
Odata ce lista de ingrediente este completa, gospodinele se pot apuca sa gateasca. Pregatirea acestui fel de mancare are o dificultate mica astfel incat totul se gateste simplu si rapid, fara prea mare efort. Este nevoie de maxim 60 de minute pentru ca masa sa fie servita. Mirosul imbietor ii va aduna pe cei dragi in jur, iar cina se va desfasura intr-o atmosfera placuta si relaxanta. Suna bine, nu-i asa?
Primul pas este acela de a taia intregul piept de pui in fasii cat mai subtiri astfel incat sa se gateasca rapid. Usturoriul trebuie curatat, pisat si adaugat peste pieptul de pui pentru un plus de gust si savoare. Faina impreuna cu toate condimentele enumerate mai sus trebuie amestecate intr-un bol unde la final se vor adauga fasiile de pui. Acestea urmeaza sa fie trecute si prin ou si prin pesmet si susan pentru a obtine aceea crusta gustoasa. Rezultatul obtinut trebuie pus la prajit intr-o tigaie cu ulei incins pana cand devine auriu.
Se recomanda ca bucatile de pui shanghai sa fie scoase direct pe o bucata de hartie pentru ca surplusul de ulei sa le elimine. Acest preparat trebuie obligatoriu sa fie servit alaturi de un sos gustos, dar si de o garnitura fresh in timpul pranzului sau al cinei, dar se poate transforma si intr-un aperitiv chic ce poate fi servit in cadrul unor petreceri mai putin formale.
Marele avantaj al acestui preparat este ca poate fi pregatit in orice perioada a anului deoarece nu exista ingrediente sezoniere. Absolut toate ingredientele de pe lista pot fi usor de gasit in orice supermarket. Cei care dispun de carne de pui de tara, pot utiliza pieptul pentru a pregati aceasta retea. Mare atentie insa, carnea de tara este putin mai atoasa motiv pentru care trebuie fie batuta putin inainte cu un ciocan pentru carne, fie tinuta intr-un bait pentru a se fragezi.