Internetul a devenit o componenta importanta din ritmul cotidian al fiecarei persoane si reprezinta un mijloc rapid de efectuare sau de cumparare a unor servicii dintr-o arie larga de domenii.
Astfel, cumparaturile online nu mai sunt de multa vreme doar o modalitate alternativa de a obtine anumite bunuri, ci au devenit o necesitate si au inlocuit treptat varianta clasica a plimbarilor la mall.
Disponibilitatea unor servicii si produse sau a unor oferte foarte atragatoare la doar un click distanta, conecteaza consumatorul obisnuit cu magazine de pretutindeni, indiferent de dispozitivul folosit, fie ca vorbim despre calculator, telefon sau tableta. Mai mult, piata locala din diferite tarii si-a extins publicul tinta la nivel international. Spre exemplu, deseori romanii prefera sa faca diverse achizitii de pe pagini ale unor magazine online cu renume international. Cu toate ca foarte multi gasesc avantajoase aceste oferte, in mintea multora rasare intrebarea: cum cumpar produse din afara?, deoarece in anumite cazuri trebuie studiata politica fiecarui magazin dintr-o alta tara, ceea ce poate deveni nu doar solicitant, dar si complicat.
Aceasta reticenta este preintampinata de ideea unei echipe, care a creat un portal web ce ofera solutii, modalitati si informatii despre cum se pot face achizitii pe diverse site-uri online din strainatate, precum Alibaba, AliExpress, Ebay sau binecunoscutul magazin online Amazon.
De asemenea, cei de la cumcumpar.net isi actualizeaza datele cu cele mai noi reduceri si oferte magazine online atat din tara, cat si din strainatate. Chiar daca este vorba despre mari centre de comercializare precum lantul de hipermarketuri Carrefour sau despre diverse magazine ce ofera haine, incaltaminte sau accesorii, totul este adaptat in functie de promotiile de sezon sau de reducerile aplicate de fiecare site comercial in parte.
Existenta unui astfel de portal incurajeaza comertul online si reuseste sa ofere sprijin romanilor care inca nu s-au familiarizat cu procesul de cumparare in mediul virtual.
Care sunt principalele diferente?
Politica de comert a fiecarui magazin online difera nu doar de la o zona la alta, dar si de la specificul gamei de produse si de servicii. Spre exemplu, orice doritor care vrea sa comande de pe AliExpress, trebuie sa stie ca are beneficiul transportului gratuit, site-ul fiind disponibil pentru mai multe tipuri de servicii bancare, cum ar fi Visa, Master Card sau Maestro.
La fel se intampla si in cazul altui gigant comercial, precum Amazon, unde serviciile sunt compatibile atat pentru posesorii de card Visa sau Master Card, cat si pentru cei care au Discover Network sau American Express. Diferenta consta in faptul ca Amazon este orientat mai mult catre publicul tinta american, pe cand AliExpress este mai usor de accesat de consumatori din intreaga lume. De foarte multe ori, clientii acestuia se afla in toate colturile lumii, precum Brazilia, Rusia sau Pakistan.
De asemenea, pe Amazon, transportul nu este gratuit, iar livrarea este efectuata in aproximativ o luna, ceea ce este decent pentru un furnizor de pe un alt continent.
Prin urmare, pentru persoanele interesate de felul in care pot cumpara produse din afara, solutia consta in parcurgerea materialelor informative de pe site-ul prezentat. Pe langa modalitatile de plata prevazute de fiecare comerciant, cosnumatorii sunt instiintati de ultimele oferte ale portofoliului de magazine online.
- Laurentiu Iancu – Manager General
- WEBDESK AGENCY