București, 7 mai 2022: Singura clinică din țară care tratează cazurile de copii cu arsuri extensive, care au peste 20% din suprafața corpului arsă, va fi dotată cu aparatură medicală performantă, care să le permită medicilor o îngrijire cât mai bună a copiilor. Pentru a strânge fondurile necesare, 100.000 Euro, peste 550 de susținători ai Salvați Copiii România vor lua startul la Semimaratonul București. Secția deservește întreaga țară, dintre cazurile grave care ajung aici doar 10-12% sunt din București și Ilfov.
Secția Clinică de Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă și Arsuri a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Grigore Alexandrescu” a fost înființată în 1998, fiind, în același timp, clinică universitară de chirurgie plastică și arsuri.
Anual sunt îngrijiți în regim de spitalizare aproximativ 1.200 de pacienți, dintre care 400 cu arsuri, restul cazurilor fiind traumatisme, sechele postcombustionale și posttraumatice, malformații congenitale de părți moi, tumori. În plus, sunt urmăriți în regim ambulatoriu 5.000 – 6.000 de pacienți pe an, cu patologie de urgență (arsuri și traumatisme).
Pentru a veni în sprijinul medicilor, Salvați Copiii România și-a stabilit printre obiectivele majore din perioada imediat următoare achiziționarea pentru Secția Clinică de Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă și Arsuri de echipamente performante: videolaringoscop, aparat portabil EKG, electrocautere și soluții IT pentru stocarea analizelor, investigațiilor paraclinice și a celor imagistice.
Cei care vor să sprijine echipa Salvați Copiii care aleargă la Semimaratonul București și să contribuie, astfel, la asigurarea de condiții de tratament mai bune pentru copiii care ajung cu probleme grave la Secția Clinică de Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă și Arsuri a Spitalului “Grigore Alexandrescu” pot alege să doneze pe pagina special creată: Evenimente fundraising – Galantom – Comunitatea oamenilor de bine.
Date de context
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” dispune de 10 secții clinice și numeroase compartimente medicale, 19 departamente însoțitoare și 17 ambulatorii de specialitate. Anual sunt realizate peste 200.000 de consultații și sunt internați peste 30.000 de copii cu vârste între o zi și 18 ani, dintre care peste 60% constituie urgențe medico-chirurgicale. Media zilnică a pacienților care se prezintă la spital pentru numeroase probleme este de 600 de copii, variind de la malformații congenitale până la traumatisme.
Salvați Copiii a dotat anterior secțiile de Terapie Intensivă Nou-născuți, ORL și ATI, precum și Clinica de Ortopedie Pediatrică ale Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” cu echipamente performante și două ambulanțe, în valoare totală de 540.000 euro.
Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România, a atras atenția asupra faptului că eforturile pentru întărirea sistemului medical trebuie accelerate: ”Secția de Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă și Arsuri a Spitalului Grigore Alexandrescu are nevoie de echipamente noi, de multe ori cele vechi sunt uzate sau apar tehnologii noi, care pot oferi medicului posibilitatea de a interveni mai rapid și mult mai precis.
Mizăm pe oameni, pe companiile responsabile, pe întreaga societate, pentru a reuși să punem la dispoziția medicilor aparatură medicală de ultimă generație.”.
Pentru că viața și sănătatea copiilor depinde de investiția pe care o facem în unitățile medicale, Salvați Copiii România lansează un apel pentru redirecționarea a 3,5% din impozitul pe venit către o cauză vitală: modernizarea și dotarea cu echipamente performante a maternităților și secțiilor de pediatrie din România. Toți cei care doresc să se implice pot trimite formularul de redirecţionare a 3,5% din impozitul pe venit la adresa [email protected].Termenul limită de depunere la Administrația Financiară este 25 mai 2022, iar formularul se poate descărca de pe www.salvaticopiii.ro/redirectioneaza.
Contact Salvați Copiii România:
Ștefania Mircea, Coordonator program, [email protected] , 0745.375.148.
______________
Despre Organizaţia Salvaţi Copiii:
De 32 de ani, Salvați Copiii România construiește programe sociale, politici publice și practici solide în beneficiul copilului din România. Expertiza și complexitatea proiectelor la nivel național fac din organizație o instituție socială esențială, al cărei rol este medierea între societate și autoritatea publică, în beneficiul copilului. În cele peste trei decenii de activitate, Salvați Copiii a intervenit activ în societate, identificând soluții concrete pentru protejarea și sprijinirea copiilor vulnerabili, și a militat, în același timp, pentru o colaborare viabilă cu autoritățile decidente, pentru asigurarea interesului superior al copilului. Salvați Copiii și-a asumat rolul de supraveghere vigilentă a autorităților publice, în așa fel încât acestea să implementeze politici publice de durată care să corecteze cauzele care duc la vulnerabilizarea copiilor. Totodată, organizația a reușit să creeze rețele active de solidaritate, prin încurajarea responsabilității sociale a companiilor și a societății, în sens larg. În calitate de membru al Save the Children, cea mai mare organizaţie independentă din lume care promovează drepturile copilului şi care cuprinde 30 de membri şi desfăşoară programe în peste 120 de ţări, VIZIUNEA noastră este o lume care respectă, pentru fiecare copil, dreptul său la supraviețuire, educație, protecție și participare, asumându-ne MISIUNEA de a obţine progrese importante privind modul în care copiii sunt tratați și producerea schimbărilor imediate și de durată în viaţa acestora. Peste 2.900.000 de copii au fost implicați în programele și campaniile Organizației Salvați Copiii.