Grasimea incapatanata devine mai deranjanta si mai iritanta, pe masura ce oamenii imbatranesc. Un corp tonifiat si atractiv reprezinta un aspect important pentru multe persoane. Cu toate acestea, multi pacienti se confrunta cu depozite de grasime localizate, care nu sunt tocmai placute.
Cei care ar doresc sa scape de grasimea abdominala pot recurge la chirurgia plastica pentru a-si atinge obiectivele estetice. Barbatii si femeile, deopotriva, pot apela la liposuctie, o metoda de succes pentru a obtine un abdomen plat si tonifiat, atunci cand dieta si exercitiile fizice nu reusesc.
Ce este grasimea abdominala?
La nivelul abdomenului se regasesc doua tipuri de grasime si anume:
- grasime superficiala (sau subcutanata);
- grasime profunda (sau viscerala).
Grasimea viscerala se gaseste in interiorul cavitatii abdominale din jurul organelor interne si, din pacate, nu poate fi indepartata prin liposuctie. Dieta si exercitiile fizice sunt singurele remedii pentru grasimea profunda. Din fericire, majoritatea oamenilor au mai multa grasime superficiala decat grasime profunda. Grasimea subcutanata este localizata chiar sub piele si poate fi indepartata prin liposuctie.
Tipuri de liposuctie
Exista persoane care au fost intotdeauna intr-o forma buna, care au muncit din greu pentru a avea o silueta frumoasa, insa, cu toate acestea au zone ale corpului cu depozite de grasime, care rezista cu incapatanare dietei si exercitiilor fizice. Acest lucru poate fi foarte frustrant, mai ales daca persoana are un stil de viata sanatos si totusi nu arata asa cum si-ar dori. Din fericire, diferite metode de liposuctie pot elimina aceste depozite de grasime in mod eficient si permanent.
Liposuctia clasica
Liposuctia clasica este o procedura chirurgicala care elimina depunerile dificile de grasime. In timpul procedurii, sunt facute incizii minuscule de-a lungul abdomenului si un tub mic, cunoscut sub numele de canula, este introdus pentru a rupe si aspira tesutul gras.
Liposuctia laser GPS
Este o procedura chirurgicala care foloseste o fibra laser atasata la o canula. Laserul sparge celulele adipoase vizate, facandu-le mai usor de indepartat. Pacientii supusi liposuctiei cu laser obtin, in general, rezultate optime, cu foarte putine semne ca au suferit o interventie chirurgicala.
Dupa indepartarea celulelor adipoase, acestea nu se vor regenera. Insa, este important ca pacientii sa manance sanatos si sa faca miscare, deoarece celulele adipoase care raman sunt inca capabile sa se extinda, ducand la un aspect nodulos. Atat timp cat se mentine o greutate sanatoasa, se vor putea mentine mult timp rezultatele.
Cine este cel mai bun candidat pentru liposuctie?
De aceasta procedura poate beneficia aproape toata lumea, dar cei mai buni candidati sunt persoanele aproape de greutatea lor ideala, dar care detin ,,buzunare” de grasime in exces. Pacientii care au tinut dieta si au facut exercitii fizice, dar nu isi pot atinge singuri obiectivele dorite, sunt, de asemenea, buni candidati.
Este important de mentionat aceasta procedura nu este un tratament de slabire, deoarece doar o anumita cantitate de grasime poate fi indepartata in siguranta in timpul liposuctiei. Din acest motiv, este important ca persoanele interesate de aceasta procedura sa slabeasca cat mai mult posibil inainte de a se supune interventiei. In acel moment, liposuctia poate elimina grasimea nedorita si va sculpta conturul pentru o noua silueta atractiva.