Școala banilor bine-crescuți!

0
1686

Scriitoarea Cristina Andone, cu susținerea Băncii Comerciale Române, lansează cartea Școala banilor bine-crescuți, un ghid creativ de educație financiară pentru copii

 

  • Iepurașii Mușu și Nușu, veverițele Chichi, Richi și Michi, ariciul Bobiță și bufnițele Bibina și Georgina învață copiii să fie buni și chibzuiți
  • Cartea Școala banilor bine-Crescuți, prin Școala de Bani, reprezintă un alt pas prin care Banca Comercială Română încearcă să crească încrederea românilor, de la cele mai fragede vârste, în deciziile lor financiare, prin lecții de educație financiară

 

București 3 iunie 2019 – Scriitoarea Cristina Andone, cu susținerea Băncii Comerciale Române, lansează Școala banilor bine-crescuți, un ghid creativ de educație financiară pentru copii. Cu ajutorul poveștilor jucăușe, copiii învață despre bani, despre cum sa aibă grijă de ei, despre cum  să fie mai buni și mai chibzuiți.

 

„Poveștile au fost pentru noi toți primul și, probabil, cel mai drag educator. Vitejia și curajul le-am învățat de la Harap-Alb, bunătatea și gingășia de la Ileana Cosânzeana. Sper ca de la veverițele Chichi, Richi și Michi să învățăm cum să ne cheltuim banii, de la Econimichi cum să economisim și de la Musu și Nușu cum să pornim o afacere care să aibă succes”, spune Nicoleta Deliu, coordonatoarea programului Școala de Bani.

 

„E cartea pe care mi-aș fi dorit să o citesc atunci când eram copil ca să înteleg că banii sunt niște bilete de călătorie către visele noastre. Și că, pe lumea aceasta, călătorim împreună,” mărturisește Cristina Andone, autoarea cărții.

 

„Scoala banilor bine-crescuți” a fost lansată pe 1 iunie în cadrul Bookfest într-un tiraj 5.000 de exemplare.  Turneul de promovare include ateliere de poveste și întâlniri cu cititorii în mai multe orașe din țară: Brașov, Sibiu, Oradea, Cluj, Timișoara, Constanța și Iasi, conform următorului calendar:

 

  • 4 iunie, Brașov, librăria Libris, ora 18.00
  • 5 iunie, Brașov, Muzeul Pedagogic, ora 18.30
  • 11 iunie, Cluj, Cărturesti Iulius Mall, ora 18.00
  • 17 iunie, Oradea, librăria Humanitas, ora 18.00
  • 18 iunie, Timișoara. librăria Humanitas, ora 18.00
  • 19 iunie, Iași, librăria Librarium, ora 18.00
  • 22 iunie, Constanța, Cărturești City Mall, 11.30
  • 4 iulie, Sibiu, librăria Humanitas, ora 11.30

 

 

 

 

Cartea Școala banilor bine-crescuți este un proiect susținut de BCR prin Școala de Bani. Este un ghid creativ de trai bun cu ajutorul căruia copiii învață să facă primii pași în intelegerea banilor. Cei mici învață că dacă ai mult și multe, nu înseamnă neaparat că ești mulțumit iar dacă ești plin, nu înseamnă că ești împlinit. Cartea le arată cât de important este să folosească banii ca să fie mai buni, nu doar ca să aibă mai multe. Îi încurajează să construiască pas cu pas ceea ce sunt, nu doar ceea ce dețin.

*  *

 

Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, este unul dintre cele mai importante grupuri financiare din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private si a băncilor de locuinţe. BCR este banca Nr.1 în România pe segmentele de economisire şi creditare.

 

BCR oferă gama completă de produse şi servicii financiare prin intermediul unei reţele de 21 de centre de afaceri şi 20 birouri mobile dedicate companiilor şi 509 unităţi retail localizate în majoritatea oraşelor din întreaga ţară cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca Nr.1 din România pe piaţa tranzacţiilor bancare, clienţii BCR având la dispoziţie cea mai mare reţea naţională de ATM – peste 2.000 de bancomate/multifuncţionale, precum şi servicii complete de Internet banking, Mobile Banking, Phone-banking şi E-commerce.

 

*  *

 

Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din estul Uniunii Europene. 47.700 de angajați deservesc 16,2 milioane de clienți în cadrul a 2.500 de filiale din 7 țări (Austria, Republica Cehă, Slovacia, România, Ungaria, Croația, Serbia). La sfârșitul lui 2018, Erste Group deținea active totale în valoare de 236,8 miliarde EUR, înregistra un profit net de 1,79 miliarde EUR, precum și un indice al capitalului comun de rangul 1 (Basel 3 implementat integral) la 13,5%.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here