SCUBA DIVINGUL- sport ce-ti schimba perspectivele

0
966
scuba

scubaDorinta oamenilor de a se misca in voie sub apa pe o durata mai lunga a fost in cele din urma implinita odata cu realizarea aparatului de respirat sub apa de la jumatatea sec. XX.

 De atunci incoace, limitele au fost depasite cu fiecare an, intrucat infiintarea unui echipament tehnologic si a unor amestecuri complexe de gaze permite scafandrilor sa se aventureze mai adanc ca niciodata in teritoriul neexplorat al marilor si oceanelor.
Scuba divingul poate fi definit in prima faza ca un sport al indraznetilor si adeptilor de senzatii tari, insa dupa o analiza profunda a efectelor pe care aceasta activitate le are asupra psihicului practicantului, scufundarile se pot incadra la categoria terapie. in calitate de sport de echipa prin care descoperi un alt mediu de viata si experimentezi starea de imponderabilitate, scuba divingul te ajuta sa iti gestionezi emotiile, in asa fel incat sa iti depasesti fricile si obstacolele. O data ce emotiile specifice experimentarii unei noi activitati sunt controlate astfel incat sa se instaleze o stare de echilibru, linistea adancurilor si lipsa gravitatiei ajuta la eliminarea stresului, detensionare, si revigorare a spiritului.
In momentul de fata, acest sport aduna din ce in ce mai multi impatimiti. Dar pentru a cunoaste tainele acestui sport si a sti cum sa folosesti echipamentul special necesar intr-o scufundare trebuie sa urmezi un curs special. Cursul de incepator (Scuba Diver) presupune: 2 sedinte teoretice, 2 scufundari la bazinul Floreasca pentru acomodare cu echipamentul de scafandru, 5 scufundari la Marea Neagra (3 scufundari la Eforie Sud, digul Capul Turcului; 2 scufundari de adancime la Agigea). Costul acestui curs este de 850 lei+ TVA. La acest cost nu se percep taxe suplimentare si se asigura intreg echipamentul necesar, inclusiv materialele didactice si manualele pentru studiu individual.

Scoala de scufundari BDODS ofera spre inchiriere si vanzare echipamente de neopren semiuscate suficient de groase astfel incat sa iti permita o experienta subacvatica placuta in ape cu temperatura intre 8 si 24 de grade Celsius. De o calitate superioara si la cele mai mici preturi de pe piata, BDODS Diving School comercializeaza echipamente de la cea mai experimentata companie de scufundari subacvatice – CRESSI – ce dateaza din 1946. Caracteristicile tehnice si recomandarile specialistilor in materie de echipamente de inot, snorkeling si scuba diving se gasesc pe www.MaScufund.RO.

Aventura ta subacvatica incepe!

Imagineaza-ti cum privesti nivelul apei trecand deasupra mastii tale pe masura ce te scufunzi incet sub apa – tu continuand sa respiri! Este cel mai palpitant sentiment pe care cineva si-l poate imagina si mai ales tu, odata ce devii scafandru. Instructorul tau te va invata despre echipamentul si tehnicile de scufundare si despre practicile responsabile de scufundare. Dupa absolvirea cu succes a probelor practice si teoretice primesti propriul tau brevet de scafandru, recunoscut international, cu ajutorul caruia te vei putea scufunda in deplina siguranta oriunde in lume.

Top 5 cele mai frumoase locuri de scufundari din lume
Desi pasionatii de scuba diving pastreaza cu sfintenie secretele zonelor unde ai cel mai mult de explorat, iti propunem cateva locatii populare pentru scufundari, care iti ofera peisaje subacvatice incredibile – de la pestii si plantele multicolore la epave uitate de multa vreme – te vom transpune intr-un tur al celor mai spectaculoase locatii pentru scuba diving.
 
5. Sharm-el-Sheikh, Marea Rosie, Egipt
Chiar daca ai crede ca Egipt inseamna in principal deserturi si nisip, acesta este de fapt gazda catorva dintre cele mai bune locatii pentru scuba diving din Marea Rosie. Cu siguranta Egipt nu este locul unde sa incepi aventura scuba diving – vanturile puternice, curenti periculosi si recifuri dificil de navigat – insa recompensa si satisfactia pentru experimentatii pasionati de scufundari este foarte mare. Un vas englezesc de 130 metri (Thistlegorm), care s-a scufundat in 1941, este extrem de popular printre diveri, care sunt instant transferati intr-o era a razboiului, distrugerilor si pierderilor masive – o scufundare intensa din punct de vedere emotional, in timpul careia vei patrunde printre incarcaturile vasului, inclusiv locomotive, motociclete si camioane, la doar 20 m sub apele Marii Rosii.
 4. Atolul Bikini, Insulele Marshall
Localizate la jumatatea distantei dintre Australia si Honolulu, insulele Marshall sunt fara discutie cel mai bun loc din lume pentru explorarea epavelor in timpul vacantei la scuba diving. Fiind un punct strategic de testare nucleara in anii ’50, atolul Bikini, format din 36 insule, este totodata si punctul final pentru mai multe nave de razboi, printre care imensul USS Saratoga si vasul de lupta japonez Nagato. Datorita izolarii, insulele Marshall sunt mai putin explorate. Din fericire, in 1996 locuitorii insulelor au deschis pentru prima data „portile” atolului lor catre lume, facand posibile vacantele pentru scuba diving, pescuit si relaxare in atolul Bikini.
 3. Micul Cayman, Insulele Cayman, Indiile Britanice, Caraibe
Chiar daca Insulele Cayman sunt cunoscute in principal drept un paradis fiscal, ceea ce putini stiu este ca Micul Cayman, o insula de doar 16 km lungime, este gazda primelor scoli de scuba-diving din Caraibe. Locatiile in care trebuie sa ajungi sunt Bloody Bay Wall si Jackson’s Bight, unde atractia principala este o stanca transparenta de coral, care coboara pana la 1600 metri in abisurile oceanului. 
2. Insula Sulawesi, Indonezia
Orice locatie pentru scuba diving cu mai multe specii subacvatice decat Great Barrier Reef din Australia trebuia sa intre in topul nostru, de aceea Parcul National Marin Bunaken, cu o suprafata de 750 kilometri patrati, situat la nord-est de Insula Sulawesi, se transforma rapid in una dintre cele mai populare locatii pentru scuba diving din lume.
1. Great Barrier Reef, Australia
Fiind cea mai faimoasa locatie din lume pentru o vacanta la scuba diving, te-ai astepta sa nu mai gasesti prea multa frumusete marina de explorat in Great Barrier Reef. in ciuda popularitatii sale, s-au pastrat inca intacte peste 400 specii de coral si 1500 de specii de fauna subacvatica. Situat de-a lungul coastei Queensland in nord-estul Australiei, reciful este atat de mare incat este vizibil din spatiu. Fiind protejat ecologic, ai nevoie de multe documente si pregatiri pentru a ajunge intr-o vacanta la scuba-diving in Great Barrier Reef, insa euforia de a te scufunda in adancurile luminoase ale Marii de Coral te va face sa uiti de orice efort!

Primul pas spre lumea pestilor, coralilor si delfinilor este www.MaScufund.ro

BDODS Diving School
Tel: 021.310.60.95
Fax: 021. 310.64.68
Mobil: 0723.685.935
info@bdodsdivingschool. Eu
http://www.MaScufund.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here