Sfaturi pentru a crea un CV de succes si remarcant

0
2206

Primul pas care trebuie facut atunci cand dorim sa aplicam pentru un job este sa realizam un CV online. Majoritate companiilor sau a site-urilor de joburi dispun de aplicatii intuitive pentru a-ti crea un CV cat mai relevant si te indruma in toti pasii necesari. Chiar si asa este necesar sa stii ce anume trebuie sa treci in CV si sa nu omiti niste informatii importante.

Un CV bine realizat din toate punctele de vedere va atrage atentia intr-un mod placut si astfel iti cresc sansele sa fii chemat la un interviu. Daca vrei sa iti creezi un CV care sa fie de succes astfel incat sa ai sansa sa te remarci intr-o companie unde visezi sa lucrezi, poti tine cont de sfaturile de mai jos.

Un CV cat mai simplu

Pentru a crea un CV usor de citit si care sa atraga atentia, nu ai nevoie de prea multe cuvinte sau „trucuri”. Important este sa pui accentul clar si la obiect pe realizarile tale si pe cunostintele pe care le ai.

Informatii reale si adevarate

Nu este indicat sa minti intr-un CV pentru ca la interviu sau mai tarziu, daca vei fi angajat, se va descoperi faptul ca nu ai anumite cunostinte. In plus, o experienta de mai multe luni sau ani adaugate la un loc de munca se poate verifica usor. Nu risca sa iti strici imaginea si reputatia, ci mizeaza pe experienta si cunostintele acumulate, dar si pe dorinta ta de a aduce beneficii companiei.

Include aptitudini si puncte forte

Atunci cand vrei sa aplici pentru mai multe joburi ar trebui ca angajatorii sa vada toate aptitudinile pe care le detii, pentru a putea decide daca te potrivesti pentru postul pentru care aplici. Acestea pot fi vazute ca indicatori ai viitoarei tale performante in cadrul companiei. In schimb, nu trebuie sa ajungi la polul opus si sa te lauzi prea mult.

Modul de prezentare a experientei profesionale

Experienta profesionala trebuie sa fie completata in CV in cronologie inversa si nu uita sa introduci fiecare loc de munca unde ai lucrat, chiar si volutariatele la care ai participat. Orice experienta cat de mica este, conteaza. Foarte important este sa completezi numele exact al firmei, denumirea postului ocupat, o mica descriere a companiei si a resposabilitatilor pe care le-ai avut.

Organizarea CV-ului

Organizarea intregului CV trebuie sa fie o activitate importanta, dincolo de informatiile relevante pe care trebuie sa le mentionezi. Acesta trebuie sa aiba logica, sa nu inghesui toate informatiile intr-o pagina si sa nu fie incomplete. Nu te lungi insa nici cu foarte multe informatii, deoarece l-ar putea obosi pe cel care iti citeste CV-ul si l-ar putea face sa isi piarda interesul.

Ai grija la greselile gramaticale

Indiferent de experienta pe care o ai, in cazul in care ai greseli grave de exprimare sau gramaticale in CV este posibil ca angajatorul sa nu te mai vada cu ochi buni. Nu te baza ca CV-ul tau va fi vizualizat rapid, uneori acesta este citit o data sau de doua ori cu atentie ori de mai multe persoane. Pentru a fi sigur ca eviti aceste greseli, recomandat ar fi sa mai verifice si altcineva CV-ul tau inainte de a-l trimite catre o companie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here