SIVECO Romania dezvolta platforma de eLearning utilizata de Consiliul Europei pentru a face cunoscute practicile de buna guvernare la nivel local

0
2224

Proiectul este implementat in cadrul Parteneriatului pentru Buna Guvernare (PGG), intre Consiliul Europei si Uniunea Europeana

Ce ar trebui sa fie prioritar pentru reprezentantii alesi ai unei tari: sa faca lucrurile sa mearga sau modul in care isi ating scopul? Principiile bunei guvernari, emise de Consiliul Europei, considera ambele obiective la fel de importante, si acestea trebuie facute cunoscute la toate nivelurile administratiei.

In acest scop, Consiliul pregateste o platforma de eLearning moderna, cu 12 module de curs care redau cele 12 principii de buna guvernare, pentru alesii si functionarii din administratiile locale.

Cu o experienta de 15 ani in domeniul eLearning si cu proiecte in 27 de tari, compania de software SIVECO Romania va dezvolta si implementa platforma de eLearning, precum si un curs complet privind buna guvernare la nivel local, asigurand in acelasi timp atat gazduirea, cat si mentenanta platformei.

Proiectul este implementat in cadrul Parteneriatului pentru Buna Guvernare (PGG), intre Consiliul Europei si Uniunea Europeana, vizand in special tarile est-europene ale PGG (Armenia, Azerbaidjan, Georgia, Republica Moldova, Ucraina si Belarus).

Proiectul se axeaza pe cele 12 Principii Europene privind Buna Guvernare Democratica si „Eticheta Europeana privind Excelenta in Guvernanta” (cunoscuta sub numele de „ELoGE”) emisa de institutia din Strasbourg. Scopul acestui proiect este de a sprijini procesul in desfasurare al administratiei locale din tarile participante pentru a promova comportamentul etic al reprezentantilor alesi in regiuni si pentru a contribui la imbunatatirea managementului financiar si al resurselor umane al administratiilor locale, pe baza standardelor europene si ale proceselor de benchmarking.

Potrivit Consiliului Europei, principiile de buna guvernare sunt dupa cum urmeaza:

– Desfasurarea corecta a alegerilor, reprezentarea si participarea

– Receptivitatea

– Eficienta si eficacitatea

– Deschidere si transparenta

– Statul de drept

– Conduita etica

– Competenta

– Inovarea si deschiderea pentru schimbare

– Dezvoltarea durabila si orientarea pe termen lung

– Management financiar solid

– Drepturile omului, diversitatea culturala si coeziunea sociala

– Responsabilitatea

Obiectivul principal al proiectului este de a-i sprijini pe alesii administratiei locale din regiunile UE si pe oficialii din administratiile locale sa fie informati, sa invete si sa fie certificati, sa comunice si sa faca schimb de bune practici prin intermediul platformei eLearning, sporind astfel eficienta in aplicarea regulamentelor UE / CoE si crearea unei baze de resurse la nivel european, pentru formarea profesionala a personalului din administratie.

Cursurile de eLearning vor fi concepute pentru a fi utilizate in diferite contexte de invatare sincrona sau asincrona, destinate trainingului online sau de tip „blended learning”, care permit fie utilizarea independenta, fie asistata de un instructor. Este un nou stil de invatare, care mareste atractivitatea si eficienta suportului de curs, stimuland gandire critica.

Resursele digitale dezvoltate de SIVECO Romania vor fi puse la dispozitia utilizatorilor autorizati si vor putea fi accesate online de pe orice dispozitiv.

„Echipa de experti romani, care a dezvoltat biblioteca de eContent AeL, premiata la World Summit Awards, are o experienta vasta in domeniul IT&C in cadrul proiectelor educationale la nivel national si international. SIVECO are, de asemenea, o echipa de management de proiect care a fost de mai multe ori premiata cu Premiul International de Excelenta al Proiectului IPMA”, declara Stefan Morcov, Vicepresedinte in cadrul SIVECO Romania.

„Dezvoltarea Platformei eLearning a Consiliului Europei privind buna guvernare la nivel local” este primul proiect pe care SIVECO il dezvolta pentru Consiliul Europei, dar nu este primul proiect pentru o organizatie europeana. In ultimii 10 ani, SIVECO a furnizat servicii IT direct organizatiilor Comisiei Europene, fiind singura companie romaneasca care a reusit deocamdata aceasta performanta. Intre beneficiari se numara: DG TAXUD (Directia Generala Impozitare si Uniune Vamala), DG JUST (Directia Generala Justitie si Consumatori a Comisiei Europene), CHAFEA (Agentia Executiva pentru Consumatori, Sanatate, Agricultura si Alimentatie), DG CONNECT (Directia Generala Europeana a Retelelor de Comunicatii, Continut si Tehnologie), EuropeAid (Oficiul de Cooperare al Comisiei Europene).

Despre SIVECO Romania

SIVECO Romania dezvolta si exporta solutii IT si proiecte de consultanta cu valoare adaugata ridicata catre tari din Comunitatea Europeana, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si spatiul Comunitatii Statelor Independente.

Organizatie reconstruita pe model european, cu centre de competenta unice si specialisti competitivi la nivel international, SIVECO Romania este singura firma romaneasca de software care furnizeaza servicii informatice direct catre organisme ale Comisiei Europene.

Compania s-a specializat in executia de proiecte informatice complexe si de mare amploare pentru educatie, sanatate, agricultura, institutii vamale, organizatii europene, firme private, institutii publice. In ultimii ani, portofoliul de produse si servicii al companiei a fost completat cu noi solutii inovative, adaptate actualului model de business al organizatiei, vizand extinderea catre noi piete si categorii de beneficiari.

De-a lungul celor 25 de ani de existenta, compania a fost recompensata cu peste 200 de premii interne si internationale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here