Studiul VitalFields: doar 17% dintre fermierii români folosesc un software sau o aplicație digitală pentru administrarea fermei

0
1466

Un studiu realizat de VitalFields România, o companie agricolă digitală ce aparține de Climate Corporation, pe un eșantion de 150 de fermieri români ce exploatează peste 96.000 ha din cele mai performante zone agrare ale țării, relevă informații esențiale ale practicilor de zi cu zi în cadrul fermelor medii și mari. Mai mult, studiul oferă o viziune de ansamblu asupra metodelor și practicilor agricole și asupra viitorului agriculturii în era digitală.

Respondenții acestui studiu sunt într-un procent de 93% bărbați, cu o vârstă medie de 53 de ani, ce au studii universitare (69%), politehnice (11%), doctorale (7%) sau studii medii, vocaționale și tehnice (13%).

Dacă fermierii italieni folosesc extrem de rar smartphone-uri, alegând computerele, laptopurile și tabletele, fermierii din Europa de Est și Franța aleg telefoanele mobile într-o proporție extrem de ridicată. Conform 75% dintre respondenți, pentru fermierii  români, telefonul mobil este un instrument nelipsit în fiecare zi.

Mai mult, aceștia declară, în proporție de 68%, că folosesc computerul în fiecare zi, 17% doar de 2-3 ori pe săptămână, în timp ce un procent redus de doar 15% fermieri susține că utilizează un computer o dată pe săptămână sau mai rar.

Cu un eșantion ce cultivă cu precădere grâu, rapiță, floarea-soarelui și porumb, studiul mai informează și asupra faptului că 49.5% dintre respondenți folosesc ca principal instrument de ținere în evidență a terenurilor și lucrărilor agricole o agendă, 20% programele de tip Excel, 13.5% declară că nu consideră ca au nevoie de astfel de unelte, în timp ce doar 17% folosesc un software sau o aplicație dedicată.

În comparație cu piața locală, un procent de 44% dintre fermierii francezi colectează informațiile folosind un software sau o aplicație de management al fermei, iar fermierii germani utilizează aceste instrumente digitale în proporție de 40%.

Se poate concluziona că fermierii români folosesc într-un procent ridicat computere în fiecare zi, iar instrumentele digitale de administrare a fermei încep cu pași mici să își găsească locul în practica de zi cu zi a activităților acestora.

Le mulțumim tuturor participanților la acest studiu și apreciem susținerea lor, precum și răspunsurile obiective. Credem că agricultura viitorului se află sub semnul digitalizării și, analizând concluziile acestui studiu pe care l-am desfășurat pe parcursul a șase luni, putem declara că trecerea de la agendă la tabletă se va realiza cu succes și pe plan local” a declarat Bogdan ChirvăsuțăBusiness Manager al Climate Corporation, România.

Studiul a fost realizat în cadrul “Conferință pentru creșterea fermei tale. Tehnologie. Inovație. Soluții digitale.” Seria de conferințe a prezentat cele mai relevante soluții pentru creșterea profitabilității în agricultură și a atins unele dintre cele mai importante puncte strategice de pe harta agricolă din România: Arad, Iași, Craiova, Slobozia, Constanța și Galați.

 

Despre VitalFields

VitalFields este o companie agricolă digitală ce aparține de Climate Corporation, o filială a Monsanto Company. Aceasta oferă fermierilor sisteme digitale de administrare a fermei, astfel încât aceștia să își poată planifica, administra și analiza activitățile din câmpurile lor, inclusiv simplificarea urmăririi și raportării tuturor produselor agricole utilizate în fermă pentru a fi în conformitate cu standardele de mediu ale Uniunii Europene. Înființată în 2011 și având sediul la Tallin, în Estonia, VitalFields este prezentă în șapte țări europene: Austria, Estonia, Germania, Polonia, Elveția, Ucraina si Romania. Pentru mai multe informații, vizitați www.vitalfields.com.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here