Teatrul Unteatru-spectacole fascinante!

0
1731
PROGRAM 24 SEP – 2 OCT

Sambata, 24 septembrie, ora 19

Vandalul
de Hamish Linklater

Coproducție Teatrul Unteatru – TVR (Casa de producție TVR)
Cu: Mihaela Trofimov, Ionut Visan, Liviu Pintileasa
Regia: Andreea Vulpe
Scenografia: Daniel Titza

Premieră absolută în România, Vandalul a reprezentat debutul dramaturgic, în 2014, al lui Hamish Linklater – tânăr actor american, cunoscut publicului român din filme ca The Big Short (2015), Magic in the Moonlight (2014), The Four Fantastics (2005) sau serialul Law and Order (2012) – debut unanim apreciat ca un succes, în urma căruia autorul a devenit una dintre cele mai promiţătoare tinere speranţe ale dramaturgiei americane.
Textul lui Hamish Linklater ne vorbeşte despre singurătatea a trei fiinţe, aparţinând unor lumi diferite, fiecare cu niscaiva schelete în propriile dulapuri, cu tarele unei existenţe de câteva decenii, pe care Marele Regizor le aduce laolaltă într-o noapte îngheţată. Ce urmează, unde va duce această prietenie… nu ştim. Şi nici nu mai contează.

 
Sâmbătă, 24 septembrie, ora 14 –  in cadrul
Festivalului „Zile si nopti de teatru la Braila”

Duminică, 25 septembrie, ora 16 –  in cadrul
Festivalului „Maratonul Teatrului Independent”

The Sunset Limited
de Cormac McCarthy

Cu: Șerban Pavlu, Richard Bovnoczki
Traducerea: Ioana Pelehatăi
Scenografia: Vladimir Turturica
Regia: Andrei și Andreea Grosu

Nominalizat la categoria „Cel mai bun spectacol”,
in cadrul Galei UNITER 2016
Proiect finanțat de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București,
în cadrul Programului cultural „Ești București 2015”

The Sunset Limited e o întâlnire. O întâlnire autentică . Plină de bucurie. E felul nostru de a ne deschide. E o poveste despre fragilitate și îndrăzneală. E despre tine. Și despre noi. Netrucat. E despre cele mai întunecate gânduri și despre cele mai gingașe încercări. E despre iubire sau despre absenta ei. E despre prietenie. E despre Dumnezeu.Sau nu. E despre toate astea și despre nimic din toate astea. Probabil e unul dintre cele mai intime spectacole care ti se pot întâmpla. Atât de personal că ti se face frică. Sau nu. Sau dor. E despre doi oameni care au nevoie. Atât.
Acesta nu este o prezentare a spectacolului. E puțin mai mult. E o confesiune. Curajoasă.

Duminică, 25 septembrie, ora 20 –  in cadrul
Festivalului „Maratonul Teatrului Independent”

Ferma

Dramatizare după romanul FERMA ANIMALELOR: Ovidiu Mihăiță
Acționează: Christine Cizmaș, Ioan Codrea, Marian Pîrvulescu, Cristian Popescu, Andrei Racolța și Ovidiu Mihăiță
Înscenarea: Ovidiu Mihăiță
Muzica: Cari Tibor
Sunet: Cristian Popescu
Lumini: Norbert Lovasz

AUĂLEU prezintă FERMA

Christine Cizmas, Ioan Codrea, Marian Pîrvulescu, Cristian Popescu, Andrei Racolța și Ovidiu Mihaiță își cer scuze în fața porcilor, a vacilor, a cailor, a oilor, a măgarilor, a câinilor precum și in fața tuturor celorlate vietuițoare și dobitoace fiindcă trebuie să se folosească de imaginea lor pentru a spune această poveste omenească. Vă rugăm să înțelegeți că unele dobitoace din regnul uman nu ar putea accepta o asemenea poveste și s-ar supăra, ne-ar bate, ne-ar amenda sau cine știe ce altă grozăvie, așa că, vă rugăm să ne înțelegeți, nu e vorba de voi, e vorba de noi, dar cu toate că am trecut din totalitarism în democrație prin sângele unei revoluții, încă suntem nevoiți să umblăm cu măști.
Bilete aici.

 

Luni, 26 septembrie, ora 21 –  in cadrul
Festivalului „Maratonul Teatrului Independent”

Aglaja
de Aglaja Veteranyi
Regie: Ștefan Lupu
Scenografie: Cristina Milea și Elena Gheorghe
Distribuție:
Aglaja: Alina Petrică, Josephina: Anca Florescu, Țăndărică: Adrian Ciobanu, Margareta: Olimpiu Blaj, Williesacker, Moartea, Frau Hitz: Alexandru-Lucian Aron Costel,
Pepita: Ștefan Lupu
Coregrafie: Ștefan Lupu

”Aglaja” este un spectacol de teatru care proiectează, dansează și cântă destinul unei familii de artiști de circ. Este o adaptare a celor două romane ”De ce fierbe copilul în mămăligă” și ”Raftul cu ultimele suflări” scrise de autoarea Aglaja Veteranyi, de origine română. Spectacolul conține proiecții video care aproape că transformă gândurile Aglajei într-un film. Bucurii, frici, angoase, toate sunt proiectate pe ”o fâșie de cort de circ”, sau mai bine zis, pe o fâșie din sufletul Aglajei… Se dansează și se cântă cu emoție și nerv și se joacă cu pasiune…
”Aglaja” este un spectacol de teatru ce leagă pe scenă 6 actori cu posibilități foarte speciale de a explora scena teatrală contemporană, 6 actori care sub lumina strălucitoare a circului te invită să faci parte dintr-o familie cu un destin extrem de neprevăzut, din care se pot învăța multe despre viață.
Bilete aici.

 

Marti, 27 septembrie, ora 20 –  in cadrul
Festivalului „Maratonul Teatrului
Independent

Istorie subiectivă a fragilității

Regie: Olivia Grecea
Distribuţia: Cătălin Filip, Oana Mardare, Timea Udvari
Dramaturgie: Ana Cucu Popescu

Selecția ȋnseamnă manipulare? Pot să fiu mai bun? Contează ce au făcut părinții mei? Ce sens are atâta suferință? Dacă ȋntrebi poate că ȋți vei răspunde. Sau ȋntrebarea va deveni o mantră personală, ceea ce nu e neglijabil. O veche legendă spune că secretele șoptite ȋn scorbura unui copac și acoperite cu noroi vor rămâne pentru totdeauna ȋn interiorul copacului (In the Mood for Love). Purtătorul lor se eliberează asumându-și simultan secretul.
„Istorie subiectivă a fragilității” este o ȋncercare pur subiectivă, parțială și conștientă de propriile limite de situare a individului ȋn raport cu câteva dintre valorile și discursurile la care e expus, de la care se revendică și care ȋl modelează.
Spectacolul face parte din secțiunea COMPETIȚIE
Bilete
aici.

Miercuri, 28 septembrie, ora 20 –  in cadrul
Festivalului „Maratonul Teatrului Independent”

Occupy yourself
Spectacolul este interzis sub 16 ani.

Dstribuție: Csepei Zsolt, Imecs-Magdó Levente, Rácz Endre, Sebők Maya, Udvari Tímea și Hatházi András
Dramaturgi: Lovassy Cseh Tamás, Raluca Sas-Marinescu
Mișcare scenică: Györgyjakab Enikő
Scenografie: Kupás Anna
Asistent de regie: Sipos Júlia
Regia: Cosmin Matei
PR: Csoma Nóra
Fotografie: Robert Puțeanu
Texte: Máté Gábor, Sebők Maya, Udvari Tímea, Raluca Sas-Marinescu, Rácz Endre, Csepei Zsolt, Imecs-Magdó Levente, Lovassy Cseh Tamás, Cosmin Matei, precum și fragmente din poeziile lui Portia Nelson și din cartea The Tibetan Book of Living and Dying de Sogyal Rinpoche
Lumini și sunet: Halmen József
Traducere, subtitrare: Raluca Sas-Marinescu, Sipos Júlia

Dependența este un răspuns de adaptare la dizlocări sociale repetate. Majoritatea oamenilor trăiesc pe linia de demarcație dintre sclavia dată de comportamentele distructive pe de-o parte și conștiința totală și lipsa de atașament pe de altă parte. Plecând de la cartea lui Mate Gabor, In the Realm of Hungry Ghosts, bazându-se pe documentare directă în teren, coroborând experiența mai multor specialiști, spectacolul Occupy Yourself încearcă să răspundă la întrebarea: ce este dependența și ce facem odată ce am indentificat-o. Apelând la forme teatrale diferite și complexe, proiectul de la Váróterem vă oferă o privire interioară individuală care s-ar putea să vă schimbe perspectiva asupra propriilor dependențe. Acest proiect este finanțat de AFCN. Mulțumiri Fundației Bonus Pastor, Dl-lui Koós Ferenc și Spațiului de Creație din Chidea.
Bilete
aici.

 

Joi, 29 septembrie, ora 17 – in cadrul Teen Fest
Vineri, 30 septembrie, ora 18in cadrul
Festivalului „Maratonul Teatrului Independent”

Hamlet
dupa William Shakespeare

Un spectacol de:
Alina Berzunteanu, Richard Bovnoczki, Peter Kerek

Hamlet – Poate fi razbunata crima? Incercand sa se razbune pe cel care i-a ucis tatal, Hamlet ajunge sa se razbune pe el insusi pana ce ajunge la tacere. Spectacolul renunta la orice privire exterioara asupra povestii si urmareste filmul acestei razbunari imposibile strict din interiorul lui Hamlet.

 

Sambata, 1 octombrie, ora 21:30 –  in cadrul
Festivalului „Maratonul Teatrului Independent”

Livada de Vișini
de A.P. Cehov

Traducerea: Raluca Rădulescu
Scenografia: Vladimir Turturica
Regia: Andrei și Andreea Grosu

Cu: Mihaela Trofimov, Sabrina Iașchevici, Florina Gleznea, Liviu Pintileasa, Richard Bovnoczki, Andrei Seușan, Ionuț Grama, Corina Moise, Bogdan Cotleț, Cristina Casian, Constantin Cojocaru, Ionuț Vișan
Livada de vișini a lui A.P. Cehov a devenit usor, pe nesimțite, Livada noastră de vișini. Am cautat-o în toate felurile, am descusut-o la toate încheieturile, ne-am petrecut mult timp încercând să îi aflăm adevărul. Am înțeles că adevărul despre ea era adevărul nostru: ne-am dorit să spunem lumii despre dragoste. Și despre familie. Iar Livada de vișini avea tot vocabularul necesar acestui drum. Nu e un spectacol despre o poveste rusească. E despre noi. Toți. Sau unul câte unul. E un gând pentru care 15 oameni și-au pus sufletul gaj. La 5 ani de Teatrul Unteatru, împreună cu echipa teatrului, am îndrăznit să vorbim despre familie. Pentru că așa am simțit.

Duminică, 2 octombrie, ora 22

Concert Alex Ștefănescu
„Ziua necunoștinței”

“Străinul pe lângă care treci are de multe ori aceleași gânduri ca și tine. Deși viața lui e foarte diferită, experiențele fundamentale sunt aproape mereu similare. Micile lucruri profund umane pe care le trăim cu toții ar trebui conștientizate căci ele ne apropie, ne fac să reflectăm, să râdem și să simțim că facem parte din ceva mai mare decât noi. Ziua Necunoștinței asta își propune să facă, fiind în același timp echivalentul a câteva sute de abdomene convertite în hohote de râs.” – Alex Ștefănescu
Ziua Necunoștinței este un concert/one-man show cu actorul Alex Ștefănescu și chitara lui acustică. Acesta propune o călătorie muzicală pe străzile sufletului uman-urban, în ritmuri de pop, rock, reggae, hip hop și multe altele, în încercarea de a găsi răspunsuri la întrebări profunde precum: “Voi reuși să-mi împlinesc visurile?”, “Ce este dragostea și de ce am nevoie de ea?”, “Oare de ce își pozează oamenii mâncarea?”.

Contact
W www.unteatru.ro
@ [email protected]
Str. Sfinții Apostoli, 44

Rezervări bilete
[email protected]
http://unteatru.ro/contact/
SMS rezervări: 0721268516

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here