Tii cura de slabire? Iata 5 alimente pe care trebuie sa le ai mereu in frigider

0
1047

De cate ori nu ti s-a intamplat sa deschizi frigiderul si sa speri ca vei fi inspirat astfel incat sa prepari o cina sanatoasa? Adevarul este ca daca frigiderul tau este intesat cu alimente gustoase si, in acelasi timp, sanatoase atunci sunt sanse mari sa ai o dieta echilibrata si sa poti tine cu succes o cura de slabire.

Nu uita de principul „ochii care nu se vad se uita” si care se aplica inclusiv frigiderului tau. Spre exemplu, multi oameni au fructe si legume viu colorate in frigider, insa le tin ascunse dupa gustarile gustoase, dar nesanatoase pline de grasimi si, care, nu te ajuta deloc sa slabesti. Vei avea sanse mai mari sa consumi alimentele sanatoase daca acestea sunt gata preparate si se afla la nivelul ochilor in frigider.

Iata  5 alimente pe care trebuie sa le ai in frigider daca vrei sa slabesti.

  1. Salata de fructe

Alege fructele favorite, taie-le si pune-le intr-un bol dupa care amesteca-le si se vor transforma intr-o salata delicioasa plina de vitamina C pe care sa o consumi atunci cand simti nevoia de o gustare. Ai grija cand pui bolul in frigider sa-l acoperi si sa-l asezi pe un raft care sa fie la nivelul ochilor.

  1. Salata verde gata preparata

O salata cu spanac, cu rosii cherry, cu fasole si chiar cu nuci sau alune este mereu o alegere inteleapta. Poate fi folosita atat pe post de gustare sau chiar la cina ca felul doi. De asemenea, poate fi folosita pe post de aperitiv la un pui fript pe gratar sau la alte preparate din carne.

  1. Lactate sarace in grasimi

Poti alege orice fel de produse lactate preferi. Indiferent ca este vorba despre iaurt, iaurt grecesc, lapte ai grija sa alegi sortimentele cu un continut scazut in grasimi.

Aceste produse au niveluri impresionante de calciu si proteine, iar organismul uman are nevoie de amandoua. Spre exemplu, iaurtul iti ofera o treime din necesarul de calciu de care are zilnic corpul tau si aproximativ 17% din necesarul zilnic de proteine.

  1. Untul de migdale

Migdalele, alunele, nucile contin “grasimi destepte” (mononesaturate si polinesaturate). De asemenea, au in component fitosteroli care pot reduce nivelul colesterolului, imbunatati sistemul imunitar si scade riscul dezvoltarii unor forme de cancer. Totodata, multe dintre vitaminele si mineralele, care adesea lipsesc din organismul uman, precum vitamina E si magneziu se gasesc in aceste alimente.

Migdalele contin fitochimicale care ajuta la scaderea colesterolului rau (LDL) si grasimi mononesaturate care pot creste colesterolul bun (HDL). In plus, migdalele sunt bogate in antioxidanti.

O modalitate buna de a manca regulat migdale este sa folosesti untul de migdale. Nu uita totusi ca untul este bogat in grasimi (chiar daca fac parte din categoria celor sanatoase) asa ca mananca putin.

  1. Sos pesto (preparat cu ulei de masline)

Sosul presto facut cu busuioc, ulei de masline, parmezan si nuci este o modalitate excelenta si gustoasa de a introduce uleiul de masline in dieta ta zilnica. Alaturi de grasimile sanatoase mononesaturate, uleiul de masline contribuie cu peste 30 de fitochimicale, multe dintre ele avand proprietati antioxidante si antiinflamatorii in organism. Poate fi folosit la sandwich-uri si pizza, la cartofii calzi sau reci si la paste (alegele pe cele din cereale integrale).

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here