Visionary Planning for Romania: experti de prestigiu discuta cu noua generatie de lideri

0
1099
handshake-business-afaceri

Experti de prestigiu, atat din tara cat si din strainatate, vin la Cluj pentru a discuta cu noua generatie de lideri, tineri sub 35 de ani din toate domeniile.

Invitati: Adrian Borggreve (profesor managementul conflictului la Universitatea Saxion din Olanda precum si la universitati din Germana, Belgia, Rusia, China; consultant guvernamental in multe zone de conflict), Cristian Parvulescu (analist politic, jurnalist), Daniel Daianu (profesor, economist, membru in Parlamentul European 2007-2009), David Murray (Vice Președinte al Transparency International UK in perioada 2002-2005, Senior Advisor in Departamentul IAG al Guvernului Britanic pe probleme de extractie de petrol și gaze), Emil Hurezeanu (scriitor, analist politic, jurnalist), Hongkey Chung (presedinte APEC), Jacques Bazen (International Relations Officer, Universitatea Saxion), Vasile Boari (profesor la Universitatea Babeș Bolyai, directorul Institutului de Studii Globale al UBB)

Cluj-Napoca, 18 octombrie 2012 In perioada 25-27 octombrie, conferinta Visionary Planning for Romania aduce in prim plan experti din domenii variate (de la economie la managementul conflictului, etica, programe anti-coruptie, consultanta in afaceri, mass-media) intr-o intalnire informala cu tinerii lideri sub 35 de ani, fie ca aceștia activeaza in mediul de afaceri, in institutii publice, ong-uri, Universitate, sau mass-media.

Intr-un context in care analize globale arata ca indiferenta liderilor scade loialitatea angajatilor (vezi Studiul Towers Watson realizat pe 90.000 de angajati din 18 tari), conferinta Visionary Planning for Romania isi propune identificarea unor solutii concrete. Invitatii vor prezenta strategii implementate de aceștia cu succes, tinerilor dispuși sa iși asume o viziune proprie, fara a se aștepta ca alte persoane –autoritati sau superiori ierarhici –  sa o faca in locul lor.

La conferinta sunt așteptate persoane din mediul privat de afaceri, din randul institutiilor publice, din mediul academic (studenti, profesori, cercetatori, angajati), delegati ai ONG-urilor, reprezentanti media. Conferinta are loc pe parcursul a 2 zile de prelegeri și dezbateri, urmate de o a 3-a zi de ateliere tematice cu grupuri restranse de participanti. Discutiile se vor desfașura atat in romana cat și in engleza.

”Cum pot viitorii politicieni romani sa isi creasca credibilitatea concentrandu-se pe castigul comun si nu pe un profit personal, atunci cand sunt in conflict cu reprezentanti ai comunitatilor locale, ai diferitelor regiuni sau tari? Ce inseamna „caștigul comun” in Romania; poate el fi obtinut? Voi incerca sa vin cu exemple practice, care iau in considerare impactul culturii in rezolvarea unui conflict.” explica Adrian Borggreve, profesor de managementul conflictului, negociere și management intercultural la Universitatea Saxion. Adrian Borggreve a fost si trainer-ul membrilor parlamentului Lituanian in tehnici de negociere.

Mai multe informatii in revista Business-Point.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here