A 4-a ediție a evenimentului multicultural de anvergură Festivalul Ambasadelor va avea loc între 3-9 septembrie la ARCUB și Parcul Titan, 70 de culturi și naționalități participante
Comunicat de presă, Asociația ESCU, București: World Experience Festival este cea de-a 4-a ediție sub care va fi prezentat conceptul celui mai complex proiect multicultural din Europa de Est, Festivalul Ambasadelor, care va avea loc în perioada 3-9 septembrie 2018, la ARCUB (între 3-9 septembrie) și în Parcul Titan (7-9 septembrie), cu participarea a 70 de ambasade, institute culturale, organizații internaționale și comunități etnice și minorități naționale și a peste 80 de artiști din mai multe colțuri ale lumii.
Proiectul este organizat sub egida Anului European al Patrimoniului Cultural 2018 și cu Patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO. Festivalul propune pentru această ediție o abordare creativă de experimentare a lumii și a dialogului intercultural prin intermediul muzicii și al sunetelor, acestea fiind văzute drept o parte identitară a culturii țărilor participante. Festivalul este conturat ca un traseu sonor ce va invita publicul să descopere mai multe țări și civilizații, prin spectacole autentice de muzică live și performing arts, expoziții și instalații interactive, conferințe, cinematografie, gastronomie, tradiții și ateliere creative multiculturale și multietnice.
Festivalul-platformă celebrează diversitatea patrimoniului cultural mondial într-un singur oraș, transmite mesaje de respect, toleranță și deschidere față de alte culturi și naționalități, este expresia celebrării multiculturale a lumii pe o scenă din București. Proiectul aduce împreună creativitatea, arta, tradițiile și aromele lumii într-un eveniment unic.
Ediția a 4-a a festivalului, sub tematica The Sounds of the World – Sunetele Lumii, va aduce pe aceeași scenă muzicieni și artiști cu influențe muzicale din următoarele țări: Sudan, Italia, Cipru, Argentina, Brazilia, Cuba, Peru, Iran, Indonezia, Congo, Siria, Irlanda, India, Palestina, Croația, Japonia, Albania șialții.
Early line-up pescenă:
– AhalinaFolklore Group (Sudan)
– Terrasonora (Italia)
-Sora, Iwung Foundation (Indonezia)
– Antama (Cipru)
– Roots Revival (Iran, Siria)
– Balkan Taksim (România)
– Marthin Marcos (Argentina)
– The Capoeira Vadiação Group șiBarbarossa Samba (Brazilia, România)
– Sin Fronteras (Peru)
– Marthas´s Band (Cuba)
– SwarArpan (India)
– Serenada (Albania)
– KaraševskaZora (Croația)
– Steysha School of Irish Dancing
– Ikhaya Band (Africa de Vest- Ghana, Guinea)
Evenimentele principale din programul festivalului:
- I. Expoziţiacentrală Sounds of the World – Zona indoor de World Art organizată la ARCUB (Hanul Gabroveni) //3-9 septembrie || Program vizitare: întreorele 11:00 – 21:00
- Expoziţia muzicalăinteractivă: Sounds of the world–SuneteleLumii:Un concept de expozițiecaleidoscopică de artămuzicală care vaaduceîn prim-plan instrumenteleșianumitegenurimuzicaleșisonorități din diferite zone ale lumii.
- Workshopuri:The Sound Experience– ExperiențaSunetului:workshopurişiateliereprin care participanţiivoraveaocaziasătestezeşisăexperimenteze câtevadintrecelemaiinteresanteinstrumentetradiţionale din mai multe zone geografice, dar și ceremonii culturale autentice.
- Conferinţe: World Musical Dialogue, o serie de evenimente discursive şi ateliere dedicate muzicologiei lumii cu experți din domeniul muzical naționali și internaționali, care vor aborda teme precum muzica văzuta ca un instrument diplomatic, orașele creative muzicale din rețeaua UNESCO, dar și despre muzica pe cale de dispariție și conservarea patrimoniului muzical.
- World cinema: peste 15 proiecții cinematografice, atât documentare, cât și filme artistice, care vor aborda tematici ce țin de muzica și dansurile lumii.
- Zona outdoor de Word Bazaar & World Music & Shows organizată în Parcul Titan (intrareaGlobulLumii) // 7 – 9 Septembrie || Întreorele: 12:00 – 22:00
- Scena principală a festivalului– artişti din întreagalumevoraveaspectacoleexotice de muzicăşiperforming art pescenă din Parcul Titan, într-un program efervescent, multicultural, plin de culoareşiritm.
- Bazar multicultural – pavilioane de prezentareîn care toți participanții festivalului (ambasadele, organizări, minorități etnice) îşivorexpunecelemaireprezentantiveobiecte de patrimoniu cultural, vororganizaateliere artisticeşidegustări gastronomice, vor oferioferisuvenirurişivor interacționa cu publicul, oferind informații interesante despre țara lor.
- World Food Arena – restaurante, food trucks, dulciuri și băuturi răcoritoare cu rețete reprezentative pentru țări din America Latină, Asia, dar și din Europa.
Publicul beneficiază la toate evenimentele și momentele din timpul festivalului de intrare gratuită.
Toate țările participante pot fi găsite aici: https://world-experience.ro/participanti/
Informații complete despre festival pewww.world-experience.ro, precum și pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/worldexperiencefestival/. Programul complet al festivalului, pe zile, va fi disponibil foarte curând.
***
World Experience Festival este inițiat și organizat de Asociația ESCU.
Parteneri instituționali și/sau finanțatori:
Cu patronajulComisiei Naţionale a României pentru UNESCO și al Ministerului Afacerilor Externe,co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, Primăria Sectorului 3, Departamentul pentru Relații Interetnice, cu sprijinul Institutului Cultural Român, InfoCons – Organizație pentru Protecția Consumatorilor.
Parteneri media:Agerpres,Forbes Romania, ForbesLife, Iqads & Smark, Festivalier, The Romania Journal, OZB, Radio România Cultural, FEEDER.ro, Telekom Electronic Beats, Șapte Seri, National Geographic Romania și National Geographic Traveler, Marie Claire, Cosmopolitan, Femeia, Media Trust.
Susținători și prieteni: ARCUB, Asociația EDIT, ROFTA – Asociația Română de Food Truck
Notă: Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.